v rubriki dogodki:
.. / / / 17.04.2001

D.A.B. - turneja srbskih reggaejašev

V času, ko so se oglasili bobni vojne, je v Srbiji nastala edina Rasta, Roots, Peace & Love skupina v tem delu sveta - Del Arno Band. Skupina se bo v aprilu predstavila na turneji po Sloveniji (na šestih koncertih v Mariboru, Cerknem, Tolminu, Kopru in Ljubljani), pri založbi Vinylmania Records pa bo ob tej priložnosti izšla kompilacija skupine z naslovom Retrospective. Prvi koncert se bo zgodil že jutri (18.4.) v mariborskem ŠTUK-u!

D.A.B. je 13-članska reggae postava: živa pihalna sekcija (sax, trombon, trobenta), živa ritem sekcija (bobni, bas, tolkala), pet vokalov, klaviature, kitare; to je živi nastop širjenja sporočila ljubezni, miru in razumevanja, za katerega vsi ljubitelji v Jugoslaviji pravijo, da ga je treba doživeti, da se fenomen D.A.B. lahko sploh razume.

Sporočila ljubezni se na žalost najredkeje slišijo takrat, ko so najbolj potrebna. Sporočila D.A.B. so kljub temu prišla do src ljudi. Štirje albumi v štirinajstih letih in ogromno koncertov - samo v letu 1999 kar 40! Nekdo bo rekel, da so štirje albumi v štirinajstih letih malo - vendar ne smemo pozabiti, da je bilo to v času razpadanja države, vojne in intenzivnih ekonomskih kriz!

Štirje albumi za štiri neodvisne založbe, "zato ker ljubezen, mir in razumevanje ne morejo imeti drugega gospodarja": Igraj dok te ne sruše (Rockland, 1989), Godina majmuna (RAM records, 1992), Geneza (Take it or leave it, 1993) Reggaeneracija ( Eastfield records, 1995 ). Reggaeneracija končno uvrsti skupino med najpomembnejše v Jugoslaviji, pesmi: Dim iz moje lule, Više nego život, Preko, Noć i dan in Treći svijet (predelava Haustor ) pa pridejo na prva mesta TV in radijskih postaj.

V začetu aprila bo za založbo Vinylmania Records izšel kompilacijski album z naslovom RETROSPECTIVE, ki bo zajemal 14 pesmi iz njihovega dosedanjega studijskega opusa. Koncertna promocija s turnejo po Sloveniji ob izidu CD plošče Retrospective bo sledila v drugi polovici aprila. Novi studijski album se pripravlja, predvidoma bo izšel še pred poletjem.

Skupina Del Arno Band se je slovenski reggae publiki do sedaj predstavila dvakrat: prvič leta 1996 skupaj z Misty in Roots v Portorožu ter lani, ko so s svojim odličnim, več kot dveurnim nastopom navdušili na Soča reggae festivalu v Tolminu.

Del Arno Band je izkušnja drugačne Srbije, tiste, ki je niste navajeni, o kateri niste brali niti v "pozicijskih niti opozicijskih časopisih". To je rasta, roots, peace & love svet, to je RASTA iskušnja iz Srbije!

Datumi turneje so sledeči:

18.04. MARIBOR / Štuk
19.04. CERKNO / Pr'Gabrijelu
20.04. TOLMIN / Tequila
21.04. KOPER / MKC
25.04. LJUBLJANA / KUD F.Prešeren

Za Vinylmania Record

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.