v rubriki dogodki:
.. / / / 15.04.2009 00:01

Pankeroschi in Nč od nč v Gromki

Pankeroschi in Nč od nč se bodo v četrtek, 16. aprila predstavili na odru kluba Gromka na Metelkovi. Pankeroschi se na slovenski underground sceni ne pojavljajo iznenada. Tukaj so že od nekdaj – natanjčenje že kakšnih deset let in še malo.

Podrta stara gimnazija v Kočevju je tista, ki jim je pred leti dala zavetje v katerem so rasli, se razvijali In na koncu tudi odrastli. Medtem ko je v novo nastalo državico vdiral kapitalizem, ko so se mladi okrog njih vedno bolj posluževali drog, ko so lokalni in globalni problem vedno znova pereči, so Pankeroschi drgnili kitare, razturavali bobne in uničevali le pole papirja na katerih so ostajala njihova nestrinjanja, nazori, osebni problemi, opozororila – vse to kaj jih je motilo in morilo, je na koncu prišlo ven skozi nabriti hardcore punk, ki se je, na njihovih številnih pohodih po slovenskih odrih, vgnezdil v ušesih in srcih mnogih slovenskih poslušalcev.

Čeprav je okrog krožilo nekaj njihovih živih posnetkov, pa do sedaj nismo imeli prilike slišati studijskega posnetka. In vse je že zgledalo, da bo tako tudi ostalo, pa so nas Pankeroschi presenetili, odšli v studio in tukaj je sedaj Iznenada – prvi studijski posnetek, na katerem se je znašlo devet komadov, med njimi Kdo si?!, Zadnja priložnost, Upor, Delat,… Album je posnela postava, ki je obiskovalcem koncertov znana že več let. Barko(vokal),Pero(kitara, vokal), Ive(bas, vokal) in Petra(bobni), je tista – solidna – četverica, ki je po številnih preteklih menjavah v bendu, uspela Pankerosche obdžati na sceni in ki bo v prihodnosti sigurno dala še veliko dobrih hc komadov in odličnih koncertov po katerih slovijo.

Prvih dvajset obiskovalcev prejme brezplačno tudi cd Iznenada.

Ker je kočevska underground scena ena velika močno prepletena familija, ni čudno, da z Pankeroschi v goste prihajajo someščani Nč od nč. Mlajši po stažu, ne nujno pa tudi po letih, so se iz vseh vetrov in žanrov zbrali štiri leta nazaj, bolj za preganjanje časa, kot pa kakšno širše udejstvovanje. Štiri leta kasneje pa imajo za pokazati že dva demo ploščka, pa tudi studijski album, ki pa še ni ugledal luči sveta, naj bi že bil posnet.

Dan prej si bo Pankerosche v družbi Sintetike in Bee Sting moč ogledati tudi v Tovarni Rog.

Vstopnina: 3€

Za klub Gromka:

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Pankeroschi /vir: www.myspace.com/pankeroschi - thumbnail

Pankeroschi /vir: www.myspace.com/pankeroschi