v rubriki dogodki:
.. / / / 24.10.2002

Paprika Korps na turneji

Med prvonovemberskimi prazniki se bodo pri nas v okviru svoje jesensko zimske evropske turneje mudili predstavniki poljskih dub-reggae ritmov Paprika Korps. Bend obstaja od leta 1996. Leta 1999 so fantje pri domači založbi W Moich Oczach izdali svojo prvo ploščo z naslovom Kolenji krok, kar bi v slovenščini zvenelo kot Naslednji Plošča jim je odprla korak. možnosti igranja na številnih reggae festivalih na Poljskem in v ostalih državah Evrope.

Avgusta 2001 je izšel njihov drugi album z naslovom Przede Wszystkim Muzyki, na katerem si sledi 11 energičnih pesmi in še dodatni štirje remiksi znanih poljskih dub producentov. Skladba "Facts of life" je postala velik hit na edini poljski alternativni radijski postaji Radiostacja.

V letu 2002 so Paprika korps na svoji turneji obiskali veliko evropskih mest. Spomladi so se med drugim ustavili tudi v ljubljanskem klubu K4 in navdušili sicer maloštevilno občinstvo.

V organizaciji društva KAPA si bomo njihovo fuzijo reggaea, duba in drum & bassa lahko ogledali na štirih slovenskih plesiščih in sicer v sredo, 30.10. v Domu svobode v Trbovljah, v cetrtek, 31.10. v Pekarni, Maribor, v petek, 1.11. v Gali hali, Metelkova mesto, v Ljubljani in v soboto, 2.11. v klubu MKNŽ, Ilirska Bistrica.

V Trbovljah, Ljubljani in Ilirski Bistrici bodo poljsko godbo podkrepili zagrebški RADIKAL DUB KOLEKTIV, ki imajo korenine v zasedbi Abraka-dub-r, in D.J. DUBBUD.

Nenad Gregec