v rubriki dogodki:
.. / / / 26.05.2009 20:18

Rat City Riot In Born to Lose v Gromki

Leto še ni naokrog, Rat City Riot pa se v četrtek, 28. maja, zopet vračajo v Gromko! Tokrat v odličnem de-luxe paketu, ki ga bodo zaokrožili še eni povratniki – Born To Lose.

Rat City Riot se na Gromki oder vračajo že tretjič, s seboj pa prinašajo izkušnje več kot 700 odigranih koncertov, dobro muziko in odličen pedigre iz San Diega – mesta punka. Izkušnje so takšne in drugačne – pot teh street punk razgrajačev je polna bušk in trkov, smrdljivih zoknov, krvavih členkov, menjav članov, ukradenih kombijev in opreme, pa tudi odličnih koncertov, turnej po krajih, za katere si nikoli niso mislili, da jih bodo obiskali in muzike, ki jim je prinesla zvesto bazo poslušalstva. Kar ne ubije, naredi močnejše in peterica iz San Diega, v kateri sta še zmerom ustanovna člana – Noah Bricker na vokalu in Chris Barclift na kitari, je danes močnejša, trdnejša in boljša kot kdajkoli. In še odločnejša, da svoj punk rock razširi čim širše po zemeljski obli. Začetki so bili težki – tako kot za vsak bend, toda z neomajno voljo, DIY etiko in trdno zavezanostjo svoji glasbi jim je uspelo. Z minimalnimi sredstvi so leta 2004 izdali album Dirty rotten games, kateremu se je kasneje pridružil še ep Open Road. Dve leti nazaj so se prvič odpravili na turnejo v Evropo, v svojem starem kombiju pa so že zdavnaj prevozili in prekoncertirali celo Ameriko. Tam so nekje na poti pobrali še par novih članov – basista Daniela Franca, nekdanjega kitarista Guns on the run Alexa Patersona, ter bobnarja Garreta Ellanda (ex – Stranger six). Medtem, pa so oder delili z imeni kot so Dropkick Murphys, Slaughter & the dogs, The Business, Roger Miret and the Disaster in številnimi drugimi. Letos pa Rat City Riot osvajajo Evropo z novim, lani izdanim albumom Load up, ki ga je na stari celini založila založba I used to fuck people like you in prison.
Load up pooseblja moto Rat City Riot, ki se glasi: “Videz ni pomemben. Živi življenje, ne življenjskega stila!” Album vseskozi dokazuje, da bend ve kaj je dober punk in tudi kako se ga igra. In to nam bodo znova pokazali na Gromkem odru!

Born to Lose je totalni punk rastur, ki ga zaznamuje s pivom podmazani vokal, spevni refreni, in visoko voltni kitarski liki. Udarne punk himne, z večglasno odpetimi refreni, so tiste, ki vas bodo opomnile, zakaj v prvi vrsti ste se sploh zaljubili v punk. Lahko jih označimo kot street punk, ali pub rock, kakorkoli že, nobena označba jih ne ustavi, da bi nam servirali njihovo avtentično znamko teksaško začinjenega punka. Le ta se je kalil na prašnih, žgočih ulicah Austina, od koder prihajajo tudi Lower Class Brats, New disaster in Krum Bums, ki so vsi prav tako že razsuvali Gromki oder.
Po parih letih drgnjenja inštrumentov po raznih lokalnih bendih, so člani navsezadnje našli skupno pot v Born To Lose leta 2000. Po parih letih koncertiranja in praznjenja pivovskih steklenic po Texasu, so se odločili oditi tudi malo dlje. Par plošč kasneje in tisoče milj dlje, pa jih bomo sedaj lahko videli in slišali tudi pri nas, v klubu Gromka, kamor prihajajo predstavljati tako svoj novi, odlični album Saints gone wrong, kot tudi starejše materiale.

Za Twotonebinas

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail