v rubriki dogodki:
.. / / / 28.06.2012 10:37

Pennywise na letnem odru Gale Hale

Če smo lani zapisali, da se Kinu Šiška obeta hardcore punk krst, se letos kalvarija seli na letni oder Gala hale, mesto, kjer je Zoli, novopečeni frontman zasedbe Pennywise, dvakrat zanetil ogenj s svojo matično zasedbo Ignite.

Pennywise so na zadnjih dveh koncertih v Sloveniji dokazali, da lahko preživijo brez Jima, ki je na žalost mnogih privržencev skupino zapustil leta 2009. Mnogi smo dvomili, da bo Zoli, sicer eden najboljših frontmanov melodičnega hardcora, lahko nadomestil njegov glas, a je Zoli odločno stopil v njegove čevlje. Še več. Poleg tega, da je številnim fanom omogočil, da lahko še naprej uživajo ob koncertih Pennywise, so Pennywise letos izdali še tako odlično ploščo naslovljeno „All or nothing“, da je izginil vsak dvom. Pennywise so ostali Pennywise. Sicer z novim vokalom, a še vedno izjemni. Morda celo boljši?
Novo ploščo pa bodo na istem odru predstavili tudi hrvaški Debeli precjednik, ki upravičeno veljajo za eno najvplivnejših hardcore punk skupin iz Balkanskega polotoka, saj obstajajo že od daljnega leta 1994. V vseh teh letih so Debeli precjednik odigrali nešteto koncertov in si vztrajno večali bazo zvestih fanov. To jim je navsezadnje leta 2007 tudi prineslo nagrado “Zlatna Koogla” za najboljšo skupino na Hrvaškem. Posebna zgodba je tudi njihova impresivna diskografija. Maja 2012 je izšla njihova četrta dolgometražna plošča “Bruto Slavo / VBK” (Moonlee Records, 2012), ki prinaša 15 novih punk rock napevov, v katerih nabriti fantje ohranjajo svoj prepoznaven punk rock zvok.

Vstopnice so v prodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih po 17€.

Pofočkajte se na FB Eventu.

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

Pennywise in Debeli Precjednik - thumbnail

Pennywise in Debeli Precjednik