v rubriki dogodki:
.. / / / 08.02.2009 11:20

Elvis Jackson 12 let v živo in nov album

V ljubljanski Cvetličarni bo v četrtek, 26. 3. 2009 koncert "12 najboljših let v živo" zasedbe Elvis Jackson. Skupina bo predstavila novi album Against the Gravity, ob tej priložnosti pa bodo – kot zgovorno priča naslov koncerta – odigrala tudi najboljše skladbe, ki so jih Elvis Jackson ustvarili v 12 letih svojega obstoja.

Nedvomno so posebna rock skupina, ki je svoj lasten glasbeni izraz razvijala pod vplivi punka, rocka, metala, hard corea in reggaeja. Vse od svojega nastanka, konec leta 1997, so razvijali imidž osvobojen ozkih oznak ter vedno iskali in podajali samosvoj pogled na glasbeni svet. V tem času so posneli tri kvalitetne albume in več video spotov. Na koncertu v ljubljanski Cvetličarni bodo za vrhunsko vzdušje poskrbeli tudi glasbeni gostje, za ogrevanje bo poskrbel Ohoroho, rolal pa bo Ceki!

Nova plošča Against the Gravity

Pesmi za novo izdajo Against The Gravity so bile med poletjem 2008 posnete v sodelovanju s producentom Billom Gouldom (ex-Faith No More, bas kitara), skupini se je pridružil v najboljšem slovenskem studiu RSL.

Za miksanje albuma so izbrali Radio Star Studiu v ZDA, albumu je prepoznaven pečat vtisnil priznan studijski tehnik Rich Veltrop (Tom Petty, Rage Against the Machine, Slayer, System of a Down, Red Hot Chili Peppers, Ozzy with South Park, Spinal Tap, David Coverdale, 311, Buddy Guy, L.A. Guns in Toto), master pa je delo prekaljenega Johna Cunibertija (Aerosmith, Davea Matthews, The Grateful Dead, Tracy Chapman, Dead Kennedys, Joe Satriani).

Pesmi so večplastne, energične in dinamično igrive, po drugi strani tudi sofisticirano melodične, saj album ponuja kar nekaj potencialnih radijskih uspešnic, kar je tudi aktualna pesem This Time. Teksti so pogosto socialno in družbeno kritični, ali pa izražajo refleksije in občutke, ki se porajajo v življenju.

Pred koncertom v Cvetličarni se Elvis Jackson podajajo na razgibano turnejo v tujino, kjer bodo obiskali Hrvaško, Madžarsko, Srbijo, Romunijo, Bolgarijo, Makedonijo ter Bosno in Hercegovino.

Album Against The Gravity izide v paketu s tiskano glasbeno revijo RSQ Mag 13. 3. 2009, ki sodeluje pri koncertu v Cvetličarni.

Več informacij o skupini Elvis Jackson najdete na: www.elvisjackson.com

Predprodajna mesta in vstopnice

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Kompasove poslovalnice, poslovalnice Big Banga, Modri študentski servisi, 3DVA, blagajna Hale Tivoli in blagajna Križank.

Internetna prodaja: www.eventim.si, www.koncerti.net, www.vstopnice.com in www.mojekarte.si.

Cena vstopnic: 15 EUR v predprodaji/19 EUR na dan koncerta.

S kuponom iz Žurnala, Mladine in Blogorole ali z mesečno vozovnico LPP – 15 % popust na ceno vstopnice.

Za Cvetličarno

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Elvis Jackson / foto: Fotomitru - thumbnail

Elvis Jackson / foto: Fotomitru