v rubriki dogodki:
.. / / / 27.01.2011 20:01

Pennywise prihajajo v Kino Šiška (7.2.2011)

V ponedeljek 07. februarja 2011, ob 20:00, po dveh najbolj norih hardcore koncertih Ignite na Metelkovi in verjetno najbolj divjem koncertu v zgodovini mariborskega Štuka se hardcore krst obeta še Kinu Šiška.

Pennywise - biografija

Kljub na prvo žogo smešni novici, da je v kultnih Pennywise po odhodu Jima Lindberga njegovo mesto zavzel frontman zasedbe Ignite - Zoli Téglás, sicer eden najboljših, predvsem pa najbolj značilnih vokalistov v tovrstnem žanru, se je Zoli očitno izkazal fanom Pennywise kot povsem adekvatna zamenjava in dejansko postal polnopravni član Pennywise.

Pennywise so nastali leta 1988 in pri največji neodvisni punk rock založbi Epitaph Records izdali 9 studijskih plošč. Zadnja Reason to Believe je izšla leta 2008 pri Myspace Records.

Kljub temu, da so njihove plošče na Epitaph Records izhajale v družbi velikanov, kot so Bad Religion, NOFX, Rancid in The Offspring, je uspeh po vsem svetu požel šele njihov tretji album About Time (Epitaph 1995).

Leta 1996 Pennywise pretrese smrt basista Jasona Thirska, ki je za Pennywise do takrat napisal večino pesmi. Pennywise po težki izkušnji nadaljujejo z novim basistom Randyjem Bradburyjem in izdajo album Full Circle (Epitaph 1997), ki med drugim vsebuje večno hard core himno Bro Hymn (Tribute), album pa celo preseže uspeh predhodnjika.

Pennywise se v konstantni postavi obdržijo vse do avgusta 2009, ko bend nepričakovano zapusti vokalist Jim Lindberg. Lindberga zamenja Zoli Téglás, Pennywise pa z njim nadaljujejo s turnejami in snujejo novi album, ki bo izšel leta 2011.

http://www.pennywisdom.com
http://www.myspace.com/pennywise

Kreshesh Nepitash

Mesto prve predskupine je tokrat pripadlo domači hardcore zasedbi Kreshesh Nepitash. Ti izhajajo iz močne lokalne hardcore-punk scene, ki se je tudi formalno obeležila z imenom THC - Trbovlje HardCore, njen razpon pa sega vse od pionirjev Not The Same, do še danes delujočih Red Five Point Star ter Kreshesh Nepitash, ki so v petih letih obstoja nabrali zavidljivo bazo privržencev. Po mali plošči Life Is On The Line, ki je izšla leta 2007, so leta 2009 izdali še prvi album A Piece Of Anger, ki ga bodo predstavili v Kinu Šiška.

http://www.myspace.com/kresheshnepitash/

Presenečenje

Pred nastopom Pennywise pa bo v Kinu Šiška nastopila še ena skupina, ki zaenkrat ostaja skrivnost in bo gotovo odlično presenečenje za obiskovalce koncerta.

-- Za Kino Šiška

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Pennywise prihajajo v Kino Šiška (7.2.2011) - thumbnail

Pennywise prihajajo v Kino Šiška (7.2.2011)