v rubriki dogodki:
.. / / / 24.06.2009 01:00

Pestilence in Wolves In The Throne Room v Gali

V sredo, 24. junija v Gala Halo na Metelkovi prihajata dve kultni skupini - ena klasična, druga pa si šele utira pot. To sta Pestilence ter Wolves In The Throne Room.

Skupina Pestilence prihaja iz Nizozemske in je pečat na glasbeni sceni pustila s svojimi odličnimi 4 albumi. Prva dva sta bila še surova, a kljub temu izstopajoča, medtem ko sta se v večnost zapisali plošči Testimony Of The Ancients in Spheres. Skupina je vedno premikala meje naprej, a je leta 1995 razpadla, saj je njena glasba bila preveč napredna za takratno poslušalstvo, po drugi strani pa tudi časi niso bili pravi za progresivni death metal.

A leta 2008 se je to spremenilo, ko je vodja skupine Patrick Mamelli ponovno oživel skupino. Ponovno se ji je pridružil basist Tony Choy (Cynic), kitarist Patrick Uterwijk, novinec pa je bobnar Peter Wildoer (Darkane, Old Man's Child). V Ljubljani bodo poleg nove plošče Ressurection Macabre odigrali še veliko nesmrtnih hitov. Enkratno in neponovljivo!

Ob bok se jim bodo postavili ameriški avantgardni black metalci Wolves In The Throne Room, ki so pozornost pritegnili z izvenzemeljsko glasbo, ki je v parih ploščah zvok black metala premaknila daleč naprej. Naklonjeni predvsem naravi in duhovnosti so Wolves In The Throne Room v povezavi z idejami black metala in surovim, a hkrati nebeško lepim zvokom uspeli postati unikatna zasedba, ki jo preprosto morate videti.

Za Dirty Skunks

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat