v rubriki dogodki:
.. / / / 04.06.2013 17:05

Piše se leto, v spomin na Smiljana Krežeta

Piše se leto, ki se bo letos odvijalo že 21., bo postreglo s pravo glasbeno poslastico. Na odru bodo nastopili Dubioza Kolektiv, Siddharta, Zoran Predin, Magnifico, Vlado Kreslin, Pero Lovšin, Tide in I vs. I.

Zdaj že tradicionalna štajerska rock zabava, je v vseh teh letih postala obvezna destinacija študentov in dijakov ob koncu šolskega leta, vsako leto pa privabi več obiskovalcev.

Letos ima festival posebno težo, saj poteka v spomin na njegovega očeta, nedavno preminulega Smiljana Krežeta. Producent in organizator, je v svojem 20. letnem delovanju na glasbenem področju v mesto pripeljal najboljše glasbenike in številnim glasbenikom pomagal do uveljavitve na glasbeni sceni.

Piše se leto bo letos potekalo v organizaciji njegovega sina Luke, ki pravi:

“V očetovo čast bo letošnji dogodek ponudil najboljše, kar scena na Balkanu trenutno ponuja. Nedvomno bo nabit s čustvi, vsekakor pa bo v prvi vrsti rock zabava v pravem pomenu besede, točno takšen, kot bi si ga oče želel.”

Vrhunec večera bo nastop trenutno najbolj vroče in zaželjene skupine, Dubioza Kolektiv, ki bodo predstavili tudi svoj novi album Absurdistan. Album lahko še vedno brezplačno poslušate na njihovi spletni strani.

Kultni status pa si je skozi vsa leta prislužila skupina Siddharta, ki je festivalu zvesta že od samega začetka. Fantje iz skupine so si v svoji več kot 10 letni glasbeni zgodovini, prislužili ugled najuspešnejše in priljubljene glasbene skupine v Sloveniji.

Prav poseben pa bo nastop skupine Preporod s t.i. Smiljanovo bando. Pevec skupine je bil prav Smiljan, nastop pa bo nekoliko starejšim glasbenim navdušencem sigurno ostal v spominu. Pod imenom Smiljanova banda se skrivajo znana imena, Zoran Predin, Magnifico, Vlado Kreslin in Pero Lovšin.

Prireditev se pričela ob 19. uri, ko bodo nastopili vedno bolj priljubljeni rokerji Tide, ki so letos med drugim nastopili kot predskupina Slashu. Za njimi pa bodo na oder stopili še mladi metalci I vs. I, za vse ki jih ne poznate, njihov pevec je namreč Tim Kores, tekmovalec X-factorja.

Cena vstopnic je 12 EUR, za dijake in študente pa 9 EUR.

Alja Kink - avatar

Alja Kink / Alja Kink Photography

Glavna urednica ŽVPL, ki je od 24.10.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 53 člankov.

Piše se leto - thumbnail

Piše se leto