v rubriki dogodki:
.. / / / 18.08.2014 21:19

Prihaja 13. Žur z razlogom

30. avgusta se bo v parku Tivoli odvil tradicionalni Žur z ralogom. Kot vsa leta prej bo tudi letos za dobre muve poskrbel najboljši slovenski DJ Umek. Dogodek se bo pričel ob 16. uri, zaključil pa se bo predvidoma ob 23. uri.

Slovenski producent in didžej namreč že dve desetletji postavlja in presega trende ter polni plesišča po svetu in prav nič ne kaže, da ga kaj lahko ustavi. Neumoren je v tehno in tech-house produkciji in z več kot 100 nastopi letno (med njimi tudi na večini največjih svetovnih elektronskih festivalov) lahko brez slabe vesti trdimo, da je Umek eden bolj zaposlenih didžejev na svetu.

Umek vztrajno gradi tudi svojo umetniško navdahnjeno založbo 1605, s ciljem podpore mladim in še neuveljavljenim talentom, hkrati pa po produkcijah izpod njegovih prstov povprašujejo in jih izdajajo najbolj uveljavljene svetovne založbe na sceni, kot so Toolroom, Spinnin, Great Stuff, Intec itd. Poleg vseh ostalih obveznosti se je Umek lotil še tedenske radijske oddaje, ki trenutno dosega milijone poslušalcev po vsem svetu na pomembnih FM in spletnih radijskih postajah in tako svojo glasbo ter glasbeni izbor še bolj približuje oboževalcem po svetu.

Kot vsako leto pa tudi letos organizatorji naprošajo obiskovalce Žura z razlogom za donacijo. Letos gre donacija skupaj z ostalimi zbranimi sredstvi Zaposlitvenim klubom za mlade. To so edini zaposlitveni klubi z dolgoročnim programom za pomoč mladim pri zaposlovanju v Sloveniji. V dveh letih so pomagali 45 mladim do zaposlitve. Na Žuru z razlogom bodo objavili razpis za 16 delovnih mest v 14ih podjetjih. Nanj se bodo lahko prijavili vsi mladi, ki iščejo prvo zaposlitev. Delovna mesta bodo ekskluzivno objavljena samo na tej strani .

Še nekaj zanimivosti

  • prvi Žur z razlogom se je dogajal 10. decembra leta 2004
  • organizirali so že 12. žurov
  • s tvojo pomočjo zbrali 261.912,71 EUR za mlade
  • plesali z več kot 173.000 mladimi na štirih različnih lokacijah
  • zbrana sredstva sprva namenili fundaciji Mali vitez, ki pomaga mladim ozdravljenim od raka, skupaj z društvom Beli obroč Slovenije od leta 2006 pomagali mladim žrtvam kaznivih dejanj, odprli prijazni sobi na sedežu Belega obroča v Ljubljani in zavoda ZRNO v Mariboru ter opremili več prijaznih sob po Sloveniji, uspešno zaključili projekt Služba me ne išče in mladim pomagali do prvih delovnih izkušenj, podprli projekt projekt Hiša SRCe - hiša rešitev za mlade
  • na odru v Ljubljani osemkrat gostili svetovno znanega slovenskega DJ-a UMEKA, po enkrat sta se mu na odru pridružila eminenca tehno glasbe, Carl Cox in Valentino Kanzyani, ter ekipo DJev: Shark, Jaka, Eddie F in Aleksij skupaj z Rotor-ji in Mayo
  • v Maribor povabili Američane MGMT, Angleže Klaxons, Italijane DID in Low Frequency Club, Avstrijce Bunny Lake, domače Rotor, We cant sleep at night, Gutti, ZircuS, Qualiass in Yanoosh, DJ-a Borja (Code EP) in Felis Catus (Dont Make New People)
  • dež preimenovali v zvestega podpornika dogodka
Sara Todorovič - avatar

Sara Todorovič

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 19 člankov.

13. Žur z razlogom - thumbnail

13. Žur z razlogom

Foto: Sara Todorovič