v rubriki dogodki:
.. / / / 07.10.2009 14:06

Anti-Nowhere League v Mariboru

Punk-malopridneži in starešine hkrati - Anti-Nowhere League prihajajo iz Velike Britanije, njihovi začetki pa segajo daleč v leto 1980., v petek 9. oktobra pa bodo na ogled v klubu MC v mariborski Pekarni v družbi domačih The Drinkers. Nažigajo naspidiran punk "stare šole", v slogu The Exploited, UK Subs, Chron Gen, Anti Pasti...

Bend je sprva, bolj kot z glasbo, zaslovel po številnih izgredih in posledičnimi aretacijami na lastnih koncertih. Kljub temu se je z izdajo prvega singla, na katerega so posneli sedaj že legendaren komad "So What", ki ga je priredila sama Metallica in Streets of London, hitro začela njihova pot navzgor.

Uspešnim albumskim izdajam je sledila cenzura in umik iz prodaje, vendar benda to ni pretirano motilo, saj jim publicitete ob kontroverznem imidžu ni primanjkovalo. Ob številnih menjavah v postavi in nekajletnemu premoru bend spet navdušuje po svetovnih odrih.

Kdo še ne pozna domačih "Drinkersov" pa res živi pod najbolj odmaknjenim kamnom v Sloveniji. Litijski kroniki so več kot le primerna podpora angležem! "Pijanci" na svojem pogubnem pohodu promovirajo zadnjo ploščo "Hajdi", seveda pa ne bodo izpustili vseh zimzelenih Drinkers hitov iz preteklosti, kot so: Simona, Na stol se bom privezal, Ko boš prišla na Bled, Slovenac, Žeja, Litr Vina, Deset majhnih jagrov, Ko to tamo peva, Pijemo ga radi, Božič '65...

V primeru velikega interesa, se koncert lahko prestavi v večjo dvorano, o čemer boste na spletni strani www.klub-mc.si in na maile od rezervacij.

Za MC

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail