v rubriki dogodki:
.. / / / 15.11.2013 09:15

V Split ponovno prihaja Ultra 2014

Na spletni strani ultraeurope je že stekla prodaja vstopnic za festival Ultra Europe 2014, ki ga bo od 11. do 13. julija gostil splitski stadion Poljud. Največji regionalni elektronski glasbeni spektakel vseh časov se naslednje leto širi za dodaten dan, še pred najavo prvih nastopajočih pa so ljubitelji glasbe z vsega sveta že pohiteli z nakupom vstopnic. Prvih 3.000 tridnevnih kart po ceni 75 eur so prodali v manj kot minuti, kupci pa prihajajo z vsega sveta, kar ne preseneča, saj so se prve Ultre Europe udeležili žurerji iz 75 držav in povsem zapolnili turistične zmogljivosti Splita in širše regije. Naval na vstopnice je bil tolikšen, da se je za nekaj minut zrušil strežnik, preko katerega teče prodaja, a so upravljalci napako hitro odpravili, zaradi izjemnega zanimanja pa tudi podvojili število vstopnic v prvem kontingentu.

Na prvem festivalu Ultre Europe je plesalo čez 103.000 žurerjev z vseh kontinentov, rekordnih 6.5 milijonov pa je spremljalo prenos preko UMFTV. Ljubitelji elektronske glasbe so lahko uživali v nastopih največjih mojstrov elektronske glasbe, kot so Armin van Buuren, Carl Cox, Hardwell, Avicii, Luciano, Marco Carolla, Nicky Romero, Fedde Le Grand, Umek in Afrojack, češnja na torti pa je bil afterparty na Hvaru, kjer so Nervo, Chuckie, Steve Aoki in Dada Life s pomočniki pripravili enega najbolj norih žurov na bazenu vseh časov. Vse to lahko zdaj doživite in podoživite tudi ob ogledu uradnega filma, ki je prvih 100.000 ogledov zbral v enem dnevu. Organizatorji za leto 2014 obljubljajo še udarnejši program, varčevali pa ne bodo niti pri spektakularni produkciji, ki je značilnost Ultrinih festivalov po vsem svetu.

Najpopolnejše informacije o festivalu Ultra Europe in poteh za nakup vstopnic najdete na www.ultraeurope.com. Nastanitve in prevoze ureja soorganizator dogodka, agencija Collegium Mondial Travel - travel2ultra.com.

Se vidimo!

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

Stadion Poljud - Ultra 2013 - thumbnail

Stadion Poljud - Ultra 2013

Foto: Miha Rekar / mr.si