v rubriki dogodki:
.. / / / 26.05.2010 11:24

Revolucija v Križankah z Niet (31.05.2010)

V ponedeljek, 31. maja, bodo v ljubljanskih Križankah znova zažigali legendarni Niet. Na koncertu z naslovom Čas je za revolucijo bodo predstavili večino skladb s svoje najnovejše, več kot uspešne plošče Trinajst, manjkala pa ne bo nobena izmed starejših uspešnic, vključno z Lep dan za smrt, Depresijo, Ruskim vohunom in mnogimi drugimi.

Niet napovedujejo še boljši nastop kot je bil ob njihovi vrnitvi na istem prizorišču pred dvema letoma.  

"V teh dveh letih smo glasbeno močno napredovali, zato bo še več energije. Za dodatno dinamiko  bodo poskrbeli novi komadi." pravi kitarist in avtor večine skladb Igor Dernovšek.

Na odru se bodo Nietom pridružili glasbeniki, ki so sodelovali pri ustvarjanju nove plošče – za klaviaturami bo nepogrešljivi Buldožer Borut - Činč, v kratkem akustičnem venčku s čudovito balado Bil je maj godalni kvartet Vijolice, pri skladbi Beli prah se bo pevcu Borutu Maroltu s svojim kristalnim glasom pridružila Severa Gjurin, medtem ko bo hardcorovsko drvenje v Živalski farmi zaključil otroški pevski zbor. 

Po napovedih članov Niet bo to doslej njihov najdaljši koncert,  ki bo trajal več kot uro in pol. Za ogrevanje bosta poskrbela skupini Backstage in punk prvoborci Buldogi, cena vstopnice pa je sprejemljivih 24 €, na dan koncerta pa 5 € dražja.

Trinajst plus 13 - dvojna vinilka kot presenečenje

In še posebno presenečenje! Na dan koncerta bo izšla dvojna vinilna plošča Trinajst plus 13, na kateri bo, poleg nove plošče, tudi trinajst starih skladb s pokojnim pevcem Primožem Habičem.

Vabljeni!

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Niet / foto: Matic Zorman - thumbnail

Niet / foto: Matic Zorman