v rubriki dogodki:
.. / / / 15.01.2002

Promocijska turneja LeeLooJamais

Brežiška skupina LeeLooJamais (izg: li lu žame), ki je septembra lani pri Dallas records izdala svoj prvenec Pod vplivom se bo 1. februarja podala na promocijsko turnejo albuma. Le ta se bo začela v Škofji Loki, v klubu Rdeča ostriga in se nadaljevala 6. februarja v ljubljanskem KUD-u France Prešeren.

Skupina petih ali več ljudi, ki se radi družijo in delajo glasbo. Bend, ki je nastal na podlagi jammsession-ov v Brežicah in že v samem startu ni imel pravega časa, da zagrize skupaj in naredi glasbo, ki se je iz njih vseskozi lepo razvijala. Čas nam je kradel študij glasbe po tujini in delovanje v drugih, bolj poznanih zasedbah.

Material za prvo ploščo Pod vplivom, na kateri je 11 avtorskih skladb, so pripravljali, snemali in miksali, vse v lastni režiji, kar dobri dve leti. Združili so se pod skupnim imenom LeeLooJamais (li-lu-žame) pred izdajo prive plošče, ki je izšla v začetku septembra 2001 pod okriljem založbe Dallas Records Ljubljana.

Skoraj vsi člani benda so sodelovali in redno igrali v zasedbah, ki so si med seboj stilno in ideološko povsem različne - kar nekako opraviči in razloži njihovo delo. LeeLooJamais v drugih zasedbah: Demolition Group, Tinkara Kovač, Nuša Derenda, Shyam, The Full Cool Jazz Orchestra, Big Band KK, ...

Center in vodilo benda vsekakor predstavlja vokalistka Lara, ki bend vodi skozi opojno poezijo svojih čustev. Brez predsodkov, malce skromno in sramežljivo, z veliko občutka, znanja in glasbene nadarjenosti. Lara je pianistka in vokalistka, ki ne potrebuje nadomestila.

Pod vplivom je naslov, ki zaokroži delo vsakega posameznika v zasedbi in hkrati poudari podobnosti in raznolikosti med skladbami na plošči. Gre za glasbo, ki se pojavlja še n-ti in je del vsesplošne tradicije. Sami pa jo doživljamo kot Progresivni pop. Od ostalih, podobnih zasedb, pa se razlikuje le po drobnih detajlih in elementih, ki so odraz študija in posvečanja glasbi - v vseh oblikah. Bend je še mlad, na podlagi izkušenj igra predrzno, predvsem pa z ljubeznijo do svojega dela.

Leeloojamais so: Lara Šiljevinac (vokal), Ivo Rimc (bobni, tolkala), Miran Radej

Ovitek plate - thumbnail

Ovitek plate