v rubriki dogodki:
.. / / / 01.12.2003

Promovijskih koncert Dežurnih krivcev

Osrednji promocijski koncert Dežurnih krivcev bo v četrtek, 4.12.2003 v Gala hali na Metelkovi, kjer se bodo skupini v živo pridružili tudi gostje s plošče.

Po uspešnem prvem albumu Nikogaršnje mesto - daleč od ljubezni in omejeni
nakladi petdesetih izvodov Izštekanih Dežurnih krivcev ter po letu in pol
aktivnega dela, smo dočakali izid novega albuma prleških "untergrunt nojs realistov" Dežurnih krivcev z naslovom Kakor človek, ki je izšel 15. novembra 2003. Plošča pa je prišla na police glasbenih trgovin prav te dni. Tako kot prvi album Nikogaršnje mesto - daleč od ljubezni in album Dežurni krivci - Izštekani, je tudi ta izdan s strani lastne založbe DK records, za distribucijo pa tokrat skrbi Dallas. Album je avtorsko delo Dežurnih krivcev in je bil posnet v sodelovanju s producentom Aldom Ivančičem. Hrupnega poslušanja na albumu je za slabih 50 minut, oziroma 14 avtorskih pesmi, od tega ena v angleškem, vse ostale v slovenskem jeziku. Album so poleg producenta Alda Ivančiča zaznamovali tudi gostje, med njimi Melee (Psycho-path) - vokal in Sašo Serban - didgeridoo.

Istočasno z albumom je izšel tudi videospot, posnet za komad Krik(-et), ki je uvodni na prihajajoči plošči in bo tudi prvi promocijski komad novega albuma. Režijo za videospot je prevzel videoumetnik Mirko Simič-Simo, scenografijo pa Dežurni krivci.V začetku decembra se bo začel predvajati tudi na Videospotnicah.

 - thumbnail