v rubriki dogodki:
.. / / / 26.05.2011 07:07

Punk pri koritu: od Zagreba do Ljubljane

3. junija 2011 se bo v Menzi pri koritu spet zgodil Punk pri koritu. Tokrat bomo s tremi bendi dobili vpogled v zagrebško punk-rock in hardcore sceno, ne bomo pa pozabili, da smo še vedno doma. Nastopili bodo Petnaesti Čeh, Lobotomija (Zg) in Vikend Panksi (Lj).

Petnaesti Čeh je relativno mlad hardcore punk bend iz Zagreba, ki je začel ropotati spomladi 2008. Postava, sprva štiričlanska, se je spreminjala, in se do leta 2010 stabilizirala kot petčlanska. Igrajo zelo agresiven harcore punk z ženskim vokalom in ščepcem crust-a.

Z drugim bendom pa bomo zaplavali v malo drugačne vode. Lobotomija je mladi melodični punk-rock bend iz Zagreba, ki k standardnem repertoarju instrumentov dodaja violino in s tem naredi svoj punk-rock zvok povsem drugačen in bistveno bolj melodičen.

Tretji bend pa nas bo opomnil, da smo še vedno v Ljubljani. Vikend Panksi so Ljubljanski punk-rock bend, ki je na sceni že od leta 2001, vendar so prvo ploščo izdali šele v letošnjem letu. Njihov zvok bi lahko opisali kot klasični ljubljanski punk-rock.

-- za Punk pri koritu

Uredništvo ŽVPL - avatar

Uredništvo ŽVPL

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 09.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 79 člankov.

Punk pri koritu: Petnaesti Čeh, Lobotomija, Vikend Panksi - 3. junija 2011 - thumbnail

Punk pri koritu: Petnaesti Čeh, Lobotomija, Vikend Panksi - 3. junija 2011