v rubriki dogodki:
.. / / / 02.08.2011 08:04

Punk Rock Holiday 1.1 z NOFX in Bad Religion

Zapuščamo ruševine in obračamo nov list; Slovenija ima nov festival: Punk Rock Holiday! Strast, kipeča energija, adrenalin, novo ime in svež začetek na izjemni lokaciji. Predstavljamo vam Punk Rock Holiday, festival, ki postavlja slovensko alternativno glasbeno sceno na festivalski zemljevid Evrope!

Iz obetavnega trboveljskega Šklabfesta, ki je čez noč postal eden najodmevnejših slovenskih festivalov in lanske edicije ajdovskih Njokov smo uspeli sestaviti pluse in postaviti na noge največji punk-rock festival v regiji.

Da bi sledili viziji, smo festival naselili v preverjeno festivalsko okolje na sotočje Tolminke in Soče v Tolmin, zagotovo najlepšo festivalsko lokacijo v Evropi, kjer že domuje Metalcamp, Kreativni tabor Sajeta in nekoč Soča Reggae Riversplash. Festivalska lokacija, ki ne nudi zgolj tipičnih festivalskih užitkov, temveč nepozaben občutek počitnic - punk rock praznik.

Letošnji “line-up” sestavljajo najmočnejša imena svetovne punk-rock scene, ki se v tem času potikajo po Evropi. Na čelu z NOFX in Bad Religion, največjimi imeni svetovne punk scene, ki sta že tri desetletja nosilca največjih festivalov po vsem svetu in sta zakrivila punk preporod z ustanovitvijo kultnih založb Fat Wreck Chords in Epitaph Records. Več ni, bi lahko rekli!

Poleg njih se bo v Sloveniji ustavila še cela karavana imen, ki neumorno polnijo klube in festivale, ter napajajo lokalne scene po vsem svetu. Prvič bomo v Sloveniji gostili floridske punkrockerje Hot Water Music, njihove glasbene kolege, popularne in energične The Bouncing Souls.

Še en kultni punkrock bend, kalifornijske Strung Out, ameriške street-punkerje Total Chaos, nore keltske punkerje v kiltih The Real McKenzies ter njim sorodne Street Dogs, katerih ustanovitelj je bivši pevec zasedbe Dropkick Murphys, Mike McColgan, nemški hardcore punkerji Crushing Caspars, odlični južnoafriški ska-punkerji Hog Hoggidy Hog, nosilci domače ska scene Red Five Point Star, poleg njih pa še plejada domačih bendov, ki nosijo zasluge, da punk rock scena v Sloveniji ostaja vitalna.

Punk Rock Holiday se bo dogajal v Tolminu med 12. in 15. avgustom 2011, celoten program in več informacij o festivalu pa si oglejte na punkrockholiday.com!

Punk on!

-- za Punk Rock Holiday 1.1

Matej Ferenc - avatar

Matej Ferenc

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.06.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

Punk Rock Holiday 1.1. v Tolminu z NOFX, Bad Religion in drugimi - thumbnail

Punk Rock Holiday 1.1. v Tolminu z NOFX, Bad Religion in drugimi