v rubriki dogodki:
.. / / / 25.01.2005

N'Toko na Vrhniki

N'Toko ali Miha Blažič, ki bo v petek, 28. januarja, nastopil v klubu Zakon na Vrhniki, je eden najobetavnejših Mc-jev na slovenski rap sceni. Z drugo zaporedno zmago na 2. državnem prvenstvu v freestyle rapu, ki je potekalo v klubu K4 maja 2003, si je prislužil tudi glavno nagrado - izdajo plošče pri založbi Nika.

Založba Nika je kasneje štartala z novo podzaložbo Rapnika, na kateri je svoj prvenec izdal tudi N'Toko, novomeški hitrogovorec, ki s svojo vizijo rapa presega tipične raperske klišeje in stereotipe.

Prvo ustvarjanje se je začelo skupaj z Goranom Balogom in Urošem Weinbergerjem - Weinom, ki so takrat še kot trio postavili na noge danes devet člansko zasedbo MOVEKNOWLEDGEMENT. Svoje rapersko znanje je pridobival ločeno od urbanih hip-hop trendov, na celonočnih "jam sessionih" z dolenjskimi glasbeniki in to dolgo preden je zasedba Moveknowledgement sploh stopila na oder. V svetu ortodoksnega hip-hopa se je N'Toko prvič pojavil kot zmagovalec prvega državnega prvenstva v freestyle rapanju, ki je potekalo v Velenju. Uspehu so sledili bolj pogosti nastopi na hip-hop prireditvah, predvsem pa na drum'n'bass dogodkih v duetu z Dj PlankTonom.

N'Tokov prvi solo projekt je konceptualni rap album "Cesarjeva nova podoba". Teksti zvenijo provokativno, inteligentno, cinično, pronicljivo in večplastno, ukvarja se z medijsko manipulacijo, slovensko glasbeno sceno, komercializacijo seksa in še marsičem. Predstavlja nekakšen protipol vse pogostejšemu plačanemu rapu, v prihodnosti pa se želi razvijati kot vokalist in raper z dobrim flowom, kot improvizator, hkrati pa tudi kot tekstopisec in glasbenik. Za zvočno plat plošče sta poskrbela Sett in Borjan, kot goste na njej pa najdemo še hrvaškega mc-ja Tremensa, družbeno kritičnega Samo Borisa ter Katjo, ki preseneti s t.i. spoken wordom.

Ploščo v živo predstavlja z bendom.

moveknowledgement na metelkovi - thumbnail

moveknowledgement na metelkovi