v rubriki dogodki:
.. / / / 11.01.2001

Radyoyo Fully Loaded: Beat Freaks Night

Na tretjem večeru (sobota 20.01. 2001) bo gost Radyoyo večerov DJ Dee Kline - londonski DJ, ustanovitelja založbe Rat Records in vodilni svetovni breakbeat garage DJ - na mikrofonu mu bo asistiral MC Hyperactive, za gramofoni pa bodo prej/potem stali tudi Radyoyo residenti - JAMirko, PIER & KoLTeK.

/. DJ DEE KLINE
DJ DEE KLINE je 22 letnik, rojen in zivec v (zahodnem) Londonu. Pri 12 letih je DEE KLINE zacel kupovati plosce, mixati pa ga je naucila japonska studentka, ki je kot 'exchange student' nekaj mesecev stanovala pri njemu, ga spoznala z gramofoni in ga naucila vseh osnovnih DJ trikov. Kot DJ nastopa od 16 leta, njegovi seti pa so kombinacija hip hopa, drum.n.bassa in 2step garage brejkov - novo zvrst najpogosteje oznacujejo z 'breakbeat garage' in je tisto, kar je londonsko pozdemlje ponuja v alternativo ob poplavi bolj spevnega, r'n'b influenced 2Step Garagea. DEE KLINE je danes eden najbolj iskanih breakbeat garage producentov - njegov prvi breakbeat 2Step fusion, klubski in radijski hit 'I DON'T SMOKE' je danes ze himna - brilijantna kombinacija mocnih beatov, cathy refrena in odlicno razvrscenih samplov. V zadnjem casu je delal remixe za ODB-jev 'Got Your Money' in 'Lurvin You' DONNE DEE. Pri komadu 'Every Posse and Crew' je sodeloval tudi z FREQ.NASTY-jem (pri nas je vrtel l.98), single 'The Fame and the Money' gre trenutno za med, zunaj pa je tudi kolaboracija z Lovestation v komadu 'All In My Mind'. 'Sexy Cinderella' je naslov novega komada, ki bo izsel v zacetku 2001. DEE KLINE ima tudi lastno zalozbo, imenovano RAT RECORDS, v garazi domace hise pa si je postavil tonski studio, kjer se bo v letu 01 posvetil predvsem produkciji - uporablja Akai S3000 in EMU 5000, Mackie 8-Bus pult z aktivnimi monitorji, programa Logic Audio in Pro Tools Digi 001, razlicne kompresorje in effekte ter klaviature. Ze dve leti ima ob nedeljah tedensko radijsko oddajo na londonskem FLEX FM-u, na sporedu med 16 in 18 uro. DEE KLINE eden tistih DJ-jev, ki sam sebe (kljub temu, da so tehnicne spretnosti vedno na prvem mestu), ne jemlje prevec resno in meni, da je treba publiko najprej zabavati, sele potem vzgajati. Pri tem mu pomaga tudi njegov MC HYPERACTIVE - 22 letnik iz Londona, s katerim sta dolgo skupaj gulila solske klopi, DJ/MC tandem pa sta ze od 16 leta. Trenutno sta oba zelo iskana tako doma kot v tujini.

/. JAMirko
JAMirko je ustanovitelj Radyoyo movementa in vodilni slovenski breaks & beats DJ. Je diplomiran violinist in bobnar jazz-funk kolektiva HEAVY LES WANTED. Vrti, da zabava in hkrati vzgaja, predvsem pa je eden najbolj 'dancefloor friendly' DJ-jev dalec naokrog.

/. KoLTeK
Je dolgoletni clan Radyoyo ekipe - koncal je studij na ljubljanskem AGRFT / smer dramska igra, kot DJ pa se od nekdaj navdusuje za temnejso plat drum.n.bassa in je v preteklosti vrtel na vseh Radyoyo vecerih, Space Night 98/99, Kunigunda 99 in v klubih K4, Cream, Propaganda, Flex, Pekarna, Aquarius, Tvornica itd, gostoval pa je tudi v klubu EXXL v Beogradu.

/. PIER
Pier se je pridruzil Radyoyo ekipi v letu 97 da bi pomagal pri radijski oddaji, kmalu pa nastopil tudi kot DJ na klubskih vecerih. Od nekdaj ljubitelj reggaeja je v zacetku 'vinyl kariere' vrtel drum.n.bass, danes se specializira tudi za celoten downtempo spekter - z vplivi jazza, soula, duba in hiphopa.

vrata odpremo ob 23.00.
vstopnina do 24h 1200 sit
po 24h 1700 sit

Za Radyoyo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Dee Kline - thumbnail

Dee Kline