v rubriki dogodki:
.. / / / 03.01.2001

Radyoyo Fully Loaded: Homebrew

Radyoyo ekipa nadaljuje z rednimi tedenskimi klubskimi veceri, namenjenimi glasbenim zvrstem, ki so si za osnovo izbrale lomljen ritem oz. break-beat. Tudi v prvem mesecu leta 01 nadaljujemo s sistemom, ki je 'dancefloor friendly' in spet bo plesisce na razpolago vsem, ki vam je blizu hip hop, drum.n.bass, nu jazz, UK garage in vse ostale breakbeat orientirane zadeve. Na prvem veceru v letu 2001 (v soboto 6.1.) bodo clani Radyoyo kolektiva z razsirjeno ekipo iz Zagreba in Trsta iz svojih DJ torb izbrskali predvsem drum.n.bass, pa tudi downtempo breakbeat, nu jazz etc...

DANCEFLOOR FRIENDLY: Homebrew featuring JAMirko, Kobilica, Sergio & Massimo / Radyoyo v novem Sub subu

/. JAMirko
JAMirko je ustanovitelj Radyoyo movementa in vodilni slovenski breaks & beats DJ. Rojen je bil leta 1971 v druzini z dolgoletno glasbeno tradicijo - ded je bil skladatelj in direktor ljubljanske Opere v prvi polovici stoletja, mama in brat sta klasicna pianista, JAMirko sam pa je diplomiran violinist, dolga leta zaposlen v Slovenski Filharmoniji. Poleg klasicne glasbene izobrazbe se je JAMirko kot bobnar kalil tudi v jazz-funk kolektivu HEAVY LES WANTED (LP Heavy Les Wanted 95), katerega ustanovitelj je.
Kot DJ nastopa ze dolga leta in je eden prvih slovenskih breakbeat & drum.n.bass DJ-jev, ki je v preteklosti gostoval v klubih kot so: Palma, Nexus, K4, Metropol & Ambasada Gavioli. 333 Old Street (London), Flex (Dunaj), Aquarius, Tvornica, Lapidarij, Mocvara (Zagreb), Makaki, Hip Hop Music Club (Italija) in na open air eventih Aquatica 98+99, Space Night 99+2000 in drugih.

Od leta 1996, ko sta JAMirko in Zeds startala z radijsko oddajo Radyoyo (106.4fm) sta oba DJ-ja, z njima pa tudi omenjena oddaja tista, ki je postavila temelje za slovensko breakbeat sceno kot prva taka oddaja na nasih tleh. Ze striri leta vsak cetrtek zvecer (od 16/01 ob torkih od 21h do 01h in cetrtkih od 23h do 01h) na frekvenci 106.4fm ponuja striri ure kvalitetne glasbe, ki ima za osnovo breakbeat. Iz radijskih oddaj je zadeva kmalu prerasla v klubske vecere - prvi event pod skupnim imenom Radyoyo se je zgodil l.97 v klubu Channel Zero, kasneje pa so se veceri nadaljevali v K4, Creamu , Propagandi in HipHopu, trenutno pa smo v ljubljanskem klubu SubSub. JAMirkov stil DJ-janja je tezko opisljiv - vrti, da zabava in hkrati vzgaja, predvsem pa je zelo dancefloor friendly. Zacel je s funkom in acid jazzom, dandanes pa vrti predvsem drum.n.bass, breakbeat garage in siroko selekcijo rare grooveov, funka vcasih tudi reggaeja. JAMirko je resident DJ vseh Radyoyo vecerov.

/. KOBILCA
Se je rodil na Gorenjskem l.1970 in je danes eden najstarejsih clanov ekipe Radyoyo. Njegova prva "glasbena" ljubezen sredi 80-ih je bil elektro in kasneje techno, vendar je ze takrat vedel, da monotonemu 4/4 ritmu nekaj manjka - bass linije in breaki, ki jih je kasneje nasel v glasbi, imenovani drum.n.bass.
Kobilca je kot clan Radyoyo ekipe v prteklih letih vrtel v klubih kot so: K4, Cream, Propaganda, Flex, Aquarius, Tvornica ter na open air eventih (Space Night 98/99, Alien Night 99, Kunigunda 99 itd). Koncentrira se predvsem na mracnejso plat znotraj drumandbassa, vendar se v zadnjem obdobju obraca tudi k melodicnjesi in bolj jazz usmerjeni strani. Kobilca je avtor prve slovenske drumandbass internet starni, ki pa danes, na zalost, ne funkcionira vec, sicer pa dela pri enemu vecjih svetovnih racunalniskih podjetij. Kobilca je resident na Radyoyo klubskih vecerih.

/. MASSIMO
Je petindvajsetletnik, doma iz okolice Trsta. Na radiu Fragola Popolare Network 104.5 (Trst) ima od leta 1998 vsako tedensko breakbeat, drum.n.bass in hip hop radijsko oddajo, na sporedu ob petkih zvecer. Kot DJ se je prvic leta 1999 priblizal drum.n.bassu in zacel nastopati v okoliskih klubih Rototom
(Pordenone) in HipHop (Trst), l. 2000 pa se je pridruzil Radyoyo ekipi kot njen 'international resident'.

/. SERGIO
Je petindajsetletnik, doma iz Zagreba. Kot DJ se poiskusa ze vec kot stiri leta, priblizno toliko casa pa ima na vplivnem zagrebskem Radiu 101 redno tedensko glasbeno oddajo Fine Time (na sporedu ob pondeljkih ponoci), ki se posveca celotnemu breakbeatu pa tudi sirsi elektronski produkciji. Sergio je nastopal po vecini vecjih elektronskih eventih na Hrvaskem, v Slovenijo pa ga pot le redko zanese. Je resident mesecnih klubskih vecerov Funky Breaks (Lapidarij, Mocvara).

vrata odpremo ob 23.00.
vstopnica do 24h 1200 sit
po 24h 1600 sit

Za Radyoyo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

DJ Jamirko - thumbnail

DJ Jamirko