v rubriki dogodki:
.. / / / 29.01.2002

Sub Sub: Space DJZ

Tokrat se bo angleški udarni dvojec pri nas mudil ravno na Kulturni praznik in kot preverjeno postregel s prvovrstno techno zabavo. Organizator gostovanja je Taotech, resident petkovih večerov v ljubljanskem klubu Sub Sub. Kaj reči o navezi Space DJZ iz Londona? Kot prvo, da sta člana angleškega dua pri nas zelo priljubljena, svoj sloga techna pa sta izgradila in razvila iz ljubezni do hip hopa in breakbeata, njune najstniške glasbene usmeritve.

Mešanica lomljenega ritma in techna ju je pripeljala na priznani založbi Soma in Nova Mute, kar lahko štejemo za prelomnico in obenem prestižni dosežek vseh artistov, ki ustvarjajo elektronsko glasbo.Poleg skupne kariere, v kateri sta izdala album On Patrol, precizen hybrid različnih slogov, ki mu uspeva uspešno združevati kreativne potenicale obeh samostojnih avtorjev, ustvarjata tudi vsak po svoje.

Solistični projekt Jamieja Bismirea je založba Ground, sodeluje pa tudi v dub techno teamu Bandulu. Ben Long pa se udejstvuje preko lastne založbe Potential. Seveda pa se z njunima številnima izdajama lahko pohvali tudi prenekatera neodvisna techno založba. Številna gostovanja po svetu Space DJz izvajata na štirih gramofonih, dveh mikserjih in ritem mašini. Njun simultani - tudi do šest ur dolgi nastop pa ju poleg produkcije uvršča v sam vrh svetovnih techno producentov in poustvarjalcev.

Party (zabava) v Sub Sub se prične ob 23:00.
Vstopnina: 2.700 sit, 2.500 sit (študent, dijak), 2.400 sit (flyer)

Za TaoTech

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Space DJZ - thumbnail

Space DJZ