v rubriki dogodki:
.. / / / 16.03.2004

Raekwon (Wu Tang Clan) v Ljubljani

Wu Tang Clan prvič v tem delu Evrope! V Slovenijo, natančneje v ljubljanski športni center Triglav 20. marca ob 20h prihaja eden izmed najbolj znanih raperjev na svetu Raekwon. To bo največji hip-hop koncert v Sloveniji v zadnjih nekaj letih. S tem bo celotna Slovenija imela moč videti ene izmed tistih, ki so s svojim delom prispevali k razvoju hip-hopa v svetu.

Piše se leto 1994, hip-hop glasba(gibanje) doživi večno spremembo z vdorom skupine ki je zaznamovala celotno glasbeno industrijo, z vdorom najboljše rap skupine vserh časov - Wu Tang Clan, katere člani so RZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, GZA, U-God, Masta Killa in Ol' Dirty Bastard.

Naravnost z ulic Staten Islanda, New York, je nastala unikatna mešanica devetih individualno izjemnih MC-jev(beri RAPERJEV) Znani pod imenom The Wu Tang Clan: RZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, GZA, U-God, Masta Killa in Ol' Dirty Bastard; so izdali album, z naslovom Enter the Wu-Tang: 36 Chambers. Ta prvenec je izzval bučne odzive poslušalcev, kajti poskrbel je za čisto nov, svež pristop k hip-hopu. Kar so bili v tistem času na zahodni obali Snoop Dogg, Dr. Dre, 2 Pac so bili na vzhodni zloglasni Wu Tang Clan, vendar so bili wu tang clan uspešnejši so bili tako v predvajanju na radiu, kot v prodaji.

Vse do današnjega dne, je vpliv vdora Wu Tang Clan na hip-hop sceno, ostal nepopustljiv. Wu-ji niso svojega vpliva na svet glasbe pustili le v skupinski postavi, temveč tudi posamezno. Vsak član je s svojo izjenmo unikatno osebnostjo privabil skupine zasledovalcev.

Raekwon (The Chef) je leta 1996 izdal svoj prvi solo album z naslovom Only Built 4 Cuban Linx in z tem albumom je hip-hop ponovno doživel pomembno preobrazbo. Drugace povedano, album Only Built 4 Cuban Linx je med albumi to, kar je Scarface med filmi. Album je v treh dneh dosegel zlato naklado. Na albumi se kot gostje pojavijo tudi NAS Escobar oz. Nas' s spremenjeno identiteto Ghostface Killah, Method Man itd.

V letih, ki so sledila po izdaji albuma Cuban Linx je Raekwon še naprej sodeloval v snemanju albumov z celotno zasedbo Wu Tang Clan. Takrat so nastali platinasti Wu-Tang Forever (1997) in The W (2000), ter še zlat album Iron Flag (2001) ter leta 1999 izdal svoj drugi samostojni album Immobilarity. Štiri leta pozneje je bil že skrajni čas za naslednjo mojstrovino Raekwona.

The Lex Diamond Story, njegov ravnokar izdan tretji solo album v katerega je brez dvoma vloženo ogromno truda. Na albumu se kot gostje pojavijo tudi Fat Joe, Capone, Sheek Louch (The Lox), Method Man. Nov LP je tako odraz njegovega glasbenega uspeha z Cuban Linx, kot tudi pogled v prihodnost in dokaz kaj še lahko pričakujemo od tega neverjetnega MCja. The Lex Diamond Story združuje vse najpomembnejše elemente prvega albuma WUjev in najboljše trenutke Raekwonovega prvenca - kar pa je dovolj, da lahko rečemo , da imamo pred sabo še eno klasiko med albumi.

Reakwon je sedaj neoporečno v obdobju največje kreativnosti. Neomejen in neustavljiv, je osredotočen na svojo glasbo in svoje cilje. Raekwon je kot E.F. Hutton v hip-hopu: ko on govori, vsi poslušajo.

Cena vstopnice:

v predprodaji 2900 SIT
na dan koncerta: 3500 SIT

Predprodaja vstopnic:

V trgovinah Big Bang po Sloveniji
Velenje, Mladinski servis
Ljubljana, One Way Shop & Madness Shop
Novo Mesto: Madness Shop
Nova Gorica: Madness Shop
Maribor : Madness Shop

Raekwon - thumbnail

Raekwon