v rubriki dogodki:
.. / / / 23.10.2002

Re-lax 004: Rechenzentrum

Rx:tx tokrat v nadaljevanju serije dogodkov Re-lax in po predstavitvi projekta Signal-sever! v Sloveniji 7.9.2002, nadaljuje s svojimi operacijami. 28. oktobra tokrat v Ateljeju 2050 na Vilharjevi 3a v Ljubljani predstavljamo - Marca Weiserja - Rechenzentrum.

weiser je bil rojen leta 67 v düsseldorfu, mestu z bogato tradicijo alternativne glasbe (kraftwerk, daf ...) in industrije. Zadnje destletje je izjemno aktiven na berlinski elektronski sceni, kjer živi in deluje od leta 1989. Marc Weiser je kot multiinstrumentalist (kitara, klavir, ) študiral neevropsko glasbo in sodeloval z založbami kot so eye q, harthouse, königshaus, wea in druge. Je tudi soorganizator odmevnega multimedijskega festivala "TRANSMEDIALE" oz. njegove sekcije "club transmediale". Kot remixer je sodeloval z vrsto priznanih glasbenikov kot so iannis xenakis, yoko ono, tarwater, kid 606, colum one, laub, mina, submission, phil niblock, mikael stavöstrand, t.raumschmiere in drugimi.

Njegova dela stalno izhajajo na kompilacijah založb mille plateaux (clicks and cuts 3), vertical form, bpitch in quatermass. Zadnja štiri leta deluje v audio vizualnem projektu rechenzentrum, ki bo tudi
predstavljen na tokratnem re-laxu.

Weiser trenutno pripravlja novi album za založbo mille plateaux, ki bo predvidoma izšel marca 2003. Na albumu bo poleg zvočnega predstavljen tudi celotni video material projekta.

Diskografija projekta rechenzentrum:

rechenzentrum (kitty yo) 2000 / CD
landschaft nach der schlacht (shitkatapult) 2000 / EP 12"
heimkehr (shitkatapult) 2000 / EP 12"
the john peel session (kitty yo) 2001 / CD
nelson suite (vertical form) 2002 / 12'
abends, spät in der zukunft (klanggalerie) 2002 / 7'
schulterblatt (mixers) 2002 / 7'

DJ program: dr. Ivol (rx:tx)

www.rx-tx.org

Rechenzentrum - thumbnail

Rechenzentrum