v rubriki dogodki:
.. / / / 14.10.2002

Robert Fisher solo v KUDu

Roberta Fisherja, pisca pesmi iz bande Willard Grant Conspiracy ni potrebno kdove kako posebej predstavljati, saj si je skupina v zadnjih petih letih z nastopi po Sloveniji ustvarila svojevrsten kultni status med poslušalci novega ameriškega country folka. V ljubljanskem KUDu se bo ustavil 24. oktobra.

Willard Grant Conspiracy smo nazadnje videli lani poleti na domačem dvorišču KUD-a France Prešeren na Festivalu Trnfest 2001, ko so navdušili preko 1000 obiskovalcev. Ravno tistih dni so tudi v ljubljanskem studiju Metro pričeli snemati pesmi za svoj novi album, ki bi naj izšel v začetku prihodnjega leta.

Še enkrat so se lani novembra oglasili v studiju Metro, potem pa so februarja letos promovirali januarja izšli skupni EP In The Fishtank z nizozemsko elektro-akustično trip-hop bando Telefunk. Turneja po Belgiji in na Nizemskem je bila uspešna, zlitje ameriškega country folka z nizozemskim trip-hopom pa optimalno domiselno in sveže. Willard Grant Conspiracy in Telefunk so se namreč imenitno ujeli navkljub različnim glasbenim stilom na skupnem imenovalcu, ki je pesem.

Medtem, ko so se ostali člani bande prepustili počitku je je Robert Fisher obredel Irsko in Veliko Britanijo na spomladanski turneji imenovani Song Circle 2002. To je bila turneja štirih piscev pesmi. Poleg Roberta Fisherja, čigar zamisel je bila turneja so bili še Walter Salas - Humara iz bande The Silos, Deanna Varagona iz Lambchop ter Steve Wynn. Ob tej priložnosti so izdali CD napaberkovan z raznimi še neizdanimi posnetki nastalimi ob različnih priložnostih. Tako je Robert Fisher izkoristil posnetke z Radija Zasou v Bruslju nastalimi letos februarja, ko ga je spremljal mladi pisec pesmi in kitarist Drew O'Doherty. Avgusta je Robert Fisher v Londonu mixal novi album.

V zatišju pred izidom le-tega ima Robert Fisher še ravno toliko časa za ekskluziven nastop v Sloveniji in Evropi v dvorani KUD-a France Prešeren. Robert Fisher bo nastopil sam ob spremljavi svoje kitare, posegel pa bo seveda najverjetneje po pesmih iz zakladnice Willard Grant Conspiracy, ki jih je večino tudi sam spisal. Da bo Robert Fisher nastopil popolnoma sam pravzaprav ni zagotovljeno, kajti Robert Fisher je znan po tem, da zadnji zadnji trenutek vedno poskuša pridobiti k sodelovanju še koga. Ali mu bo uspelo pripeljati na oder KUD-a Franceta Prešerna še koga, ter kdo bo to, bo ostalo negotovo vse do koncerta, ki bo v četrtek 24. oktobra ob 21:00 uri.

KUD France Prešeren

Robert Fisher (foto: Laurent Orseau) - thumbnail

Robert Fisher (foto: Laurent Orseau)