v rubriki dogodki:
.. / / / 24.08.2000

Musicafest00 - drugačen festival

Ideja za MUSICAFEST se je razvila iz oddaje MUSICAFE, z željo po drugačnem izrazu. Ob poplavi različnih "festivalov", ki se zaradi ozkosti izgubijo v sivini raznih veselic, se MUSICAFEST trudi doseči nivoje na vseh področjih svoje eksistence, pa naj to zadeva glasbene ustvarjalce, ki se predstavljajo ali pa material, ki festival dopoljnjuje. Skrbna priprava celostne podobe, zbor glasbenih gostov, neodvisni projekti, ki jih zajema, prizorišče, scena, luč in še bi lahko naštevali, dajo MUSICAFEST-u globino in smisel.

Ne, to ni festival za vsakogar; namenjen je samo tistim, ki imajo poleg razumevanja smernic prihodnosti tudi željo po vizualno in zvočno drugačnem.

MUSICAFEST predstavlja selekcijo ustvarjalcev, ki gradijo svojo podobo na osnovi lastnega stila umetniškega izraza. Z distanco do predsodkov širi svoja obzorja s pomočjo kreativcev širokega spektra, kar festivalu omogoča prepoznavnost in nenehno transformacijo; skratka vsaka nova izvedba je novo doživetje novih razsežnosti.
To je vzrok, da je in bo drugačen festival, vedno na drugačni lokaciji, z drugačno glasbo, drugačnimi projekti, drugačnim pristopom.

...Zato, da festival ne bi bil samo enodneven dogodek, zadosten samemu sebi, ampak občutek, ki ostane in vsako leto znova zbudi željo po še?

Festival se bo zgodil 2. septembra v Spodnjem gradu pri Celju ob 19 uri!

SODELUJEJO:
K.u.t. GAS
(kulturno-umetniška tolpa) nastane leta 1993 iz štiričlanske zasedbe, zbrane okrog kitarista Rudija Strnada, ki je igrala pretežno po klubih domačega okolja, v Senovem, Krškem in Brežicah.
Kmalu po ustanovitvi K.u.t. GAS, zaprisežen tradiciji soula in funka v Posavju, zbudi pozornost zaradi dobrega izvajanja (vsi člani tolpe so namreč izšolani glasbeniki) in prepričljivega nastopa v živo, tako da jih vabijo na vse velike odre po Sloveniji. Nastopijo na poletnem festivalu Lent, na prireditvi Zlati boben, MEPA, v televizijskih oddajah itd., gostujejo pa tudi na Hrvaškem.
Svoj sloves dobrih glasbenikov leta 1996 potrdijo in okrepijo s svojim prvim albumom EROTIKA, na katerem prevladujejo avtorske skladbe, ki so jim dodali tudi nekaj zanimivih in svojevrstnih priredb svetovih uspešnic. K snemanju plošče so povabili znamenitega Prekmurca Vlada Kreslina in trobentača Tomaža Grintala.
Kmalu po izidu Erotike svoj koncert v živo posnamejo za RTV Slovenija, redno začnejo gostovati v oddajah radijskih in televizijskih postaj, ustvarjajo in snemajo glasbo za reklamne spote, člani delujejo kot studijski glasbeniki, aranžerji in producenti, njihova izredna glasbena veščina in energija pa najbolj in vedno znova presenečata na številnih koncertih v živo.
K.u.t. GAS ne špekulirajo z okusom občinstva in ne ugibajo, kaj si kdo želi poslušati. Igrajo glasbo, ki jo ljubijo, igrajo jo z vsem srcem in se ji razdajajo. In tako jim uspeva, da občinstvo prepričajo v svoje početje in jim približajo svojo glasbo tako, da ji morajo prisluhniti.
Zdaj - po štirih letih - novi CD album K.u.t. GAS FASHION v živo, na MUSICAFESTU00!

ALIEN
Odprava zelenega funka prvič v Celju!

OHO
Band OHO je nastal kot frakcija skupine PISMEJKERS, najprej kot duo basist&bobnar vendar je kmalu dopolnil svoj zvok z novo širino. Tvorijo ga prekaljeni glasbeniki vešči svojih inštrumentov.
Basovski mojster in avtor JANI HACE; ROTOR,Janez Bončina, BIG BAND RTV, New swing quartet in Time.
RUN JOE, bobnarski guru, percussionist in raper, ki sodeluje pri projektih TAO TECH, še skupinah ROTOR, AT HOCK in kot studijski glasbenik Predinu, Kreslinu in baje tudi drugim.
DAVOR KLARIČ, vintage klaviaturist, ki je sodeloval ali se kot redni član pojavljal v skupinah Šank Rock, Desant, funk you, Plavi orkestar in kot studijski glasbenik med drugim sodeloval tudi z STRELNIKOFF, PIPS čIPS&VIDEO KLIPS, Lovšinom.
TINA BAZINŠEK pa je mlada perspektivna glasbenica flavtistka in pevka. Študentkaakademije za glasbo v Ljubljani z mnogimi izkušnjami in nastopi klasične glasbe z različnimi orkestri in komornimi zasedbami.Svoje glasbeno znanje plemeniti z gostovanjem v skupini.
OHO igra nekakšno mešanico soul in acid jazz glasbe z vložki narečnega rap-a, ki jo člani sami imenujejo CARTOON MUSIC, predstavili bodo predvsem avtorski material, ki naj bi izšel tudi na zgoščenki do konca tega leta oziroma tisočletja.

KESUKOZI
KESUKOZI je afriska folklorna skupina, ki je naslednica folklorne skupine
Zveze afriskih studentov. Le-ta je navdusevala s svojimi nastopi vec
desetletij tako v Sloveniji kot tudi v drugih drzavah bivse Jugoslavije, v
Avstriji in Italiji.
Skupino sestavljajo trije bobnarji, ki igrajo na djembe (tam-tami).
Skupina KESUKOZI ima pester program in se prilagaja odzivu obiskovalcev. Na MUSIKAFESTU bodo poskrbeli še za glasbeno podlago projekta PTICE.
KESUKOZI navdihne in sprosti!

PROJEKT PTICE
Predstavljamo vam multimedijski projekt PTICE.
Predvsem gre tukaj za interaktivnost pri sodelovanju med ilustracijo in modo ter odpiranje novih dimenzij v izrazu.
Projekt ptice naj bi predvsem spodbujal ljudi h kreativnem razmišljanju (po domače "odpiral glave") in povezoval različna sredstva znotraj ideje same: ilustracija, moda, fotografija, glasba?
V projektu PTICE je prišlo do sodelovanja med Tjašo Bavcon, Zlatko Knapič (absolventki na Oddelku oblikovanja tekstilij in oblačil, Lj.) in Sašo Kerkoš (absolventko Vizualnih komunikacij,ALU).
Idejo drugačnega modnega spektakla si želimo realizirati in predstaviti še v Ljubljani in Mariboru.
Nekaj ostalih sodelujočih: Ana Krajnc, Denis Sarkić, Luka Dekleva?

D.J. BENJAMIN
Z glasbo se ukvarja že od malega.
Po sedmih letih učenja violine, ga je pritegnila popularna glasba in sklenil se je preizkusiti kot D.J.
Začel je leta 1989, ko si je kupil prve gramofone.
Znan je kot eden boljših slovenskih house D.J.-ev, edini Slovenec, ki vrti v Ambasadi Gavioli.
Vrtel je že s precej znanimi imeni svetovne house scene, kot so : Boris Dlugosch, Mousse T, Spiller, Rob Acteson, D.J.Cosmo, Miguel Migs?
Vprihodnosti se namerava predstaviti tudi z lastno house produkcijo.
Na festivalu bo presenetil z izborom glasbe novih dimenzij, ki odstopa od njegovih običajnih setov.

DEE GEES.
Skupina je nastala spontano ob tibetanskem dnevu Aprila lansko leto, ob praznovanju rojstnega dne Pančen Lame. Gheeghee, Kir in John
(didgeridoo & percussion) se dobijo skupaj s kitaristom Sunartom in za to priložnost naredijo Sunart & Dee Gees. Zasedba se poljubno širi in krči, odvisno od vremena. Glasba je etno, jazz, elektronika, "new age" rock fusion...odraz časa in prostora. Skupina je nastopila na tibetanskemu dnevu lansko leto in letos v Tivoliju - Ljubljana , v Slovenskih Konjicah v sklopu kongresa alternativne medicine in še nekaj nastopov ob otvoritvah razstav v galerijah ali knjigarnah (Ljubljana, Tržič, Slovenj Gradec...). Neomejeno in neobremenjeno...

GREETINGS FROM TOKYO PROJECT
Multimedijski projekt 14. tujih študentov (Slovenia, Lithuanija, Mexico, France, Finland, Germany, Japan, Spain, Greece), prvič v Sloveniji, pod okriljem MUSICAFESTA, s predstavitvijo v LIKOVNEM SALONU Celje.

EDDY & DUS
Eddy Ramić in Zvonimir Dusper pričneta delati skupaj leta '95. Leta '97 podpišeta pogodbo s francosko izdajateljsko hišo Penso Positivo, za založbo SSOH Records. Od leta '95 pa do danes sta objavila štiri single, album, dvajset remiksov ter vsak svoj samostojni EP. Objava albuma High Life v Veliki Britaniji prejme odlične kritike ter visoke ocene v medijih (DJ, Jockey Slut, Muzik, Blues&Soul, Times, Guardian, Axiom, Class, Flipside, Echoes, Discoid,?). Singl Bright Song sta remiksirala Mateo & Matos, trenutno aktualni singl Starlite pa sta remiksirala DJ Gregory (Yellow Productions) in Martin Solveige (mixture). To leto bosta odprla lastno založbo Madrugada Reocords s sedežem v Parizu in Zagrebu, kjer bodo izdajali: Dus-Album in EP, Eddy Ramich - Album in Ep, Ramich&Dusper- First There Was....Ep, Monique Noguira - Fina, Eddy Ramich- Broken Beats ( Mixed Compilation), Mayales-Guide In Life,... Trenutno remiksirata Dzihan&Kamien Smile (Couch Records), za jesen pa pripravljata remikse za Mo'Swag Records. Nekateri od klubov, v katerih sta vrtela (brez Slovenije in Hrvaške):
London - Soul Movement ( Clinic), Soleal ( Nothing Hill Arts Club), Sonic Mook Experiment (Scala)
Paris - Palace, Les Bains, Le`Nfer, Queen
St.Tropez - Papagayo
Tuebingen - Depot
Najpomembnejši nastop: Glastonboury Festival 2000 (UK), 24.6.2000
Radijske oddaje: Kontrapunkt - Radio 101 Zagreb - četrtek 23.15 - 01.00 (od jeseni - petek 22.00 - 24.00 )
Rezidence: Kontrapunkt - Klub Aquarius - nedelja 22.00 - 05.00
Glasbeni stil:
DJ set 1: eclectic jazz, broken beats, bossa, jazz
funk, afro,...
DJ set 2: jazzy house, deep house, us garage,...
live set: latin-afro-jazz-funk-house

KONOPLJA.ORG
Konoplja.org je edina in prva slovenska spletna stran o konoplji. Je informativna in izobraževalna spletna stran o njenih številnih lastnostih in dejavnikih, ki so tesno povezani s to rastlino. Naš glavni namen je nepristransko posredovati širšemu občinstvu, predvsem pa naši glavni ciljni publiki (od 15 do 30 let), čimveč informacij o konoplji kot drogi in o konoplji kot eni izmed najbolj cenjenih industrijskih rastlin. Dotakniti se želimo še nekaterih drugih področij, ki se kakorkoli dotikajo konoplje: družbe, zdravstva, zakonodaje, umetnosti in še česa. Predvsem pa si ne želimo, da bi bili preveč ozko usmerjeni samo na konopljo, zato se ukvarjamo tudi z različnimi klasifikacijami drog in pa s splošno problematiko v zvezi z drogami, kjer nam s svojimi informacijami pomaga tudi Urad za droge.

Se vam je kdaj zgodilo, da ste nekaj hoteli tako močno, da je prevzelo vaše telo in dušo, dan za dnem in noč za nočjo, dokler tega niste dosegli (!!!) in potem ste ugotovili, da sploh ni tisto, kar ste hoteli?

MUSICAFE je prvič zavalovil na valovih komercialnega radia ob konjušnici v vasi pri Celju, ki sicer baje ni imel smisla in ga mogoče nima niti danes, toda preživel je preko 100 uprizoritev edine oddaje v barvah na provincialnem prostoru in do konca tisočletja bi rad okupiral državo.Sicer verjetno nikoli ne bo zanimal množic "esmeraldnih" razsežnosti vendar bo vztrajal pri svojem zvoku in podobi ne glede na trende, vsaj korak spredaj ne glede na posledice.Trenutna lokacija je Radio Celje, kjer je na sporedu vsako sredo ob 21h; včasih nas obišče znanec ali tujec, ki se tako kot vsi mi trudi ujeti svoj smisel in idejo prenesti vsem nam v premislek.Ne glede na vse; MUSICAFE je samo še ena glasbena oddaja.

Za K.D. Muzikafe

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.