v rubriki dogodki:
.. / / / 29.01.2004

Robert Owens v Ambasadi

V Ambasado Gavioli v soboto 7. februarja 2004 prihaja Robert Owens, vokalist in didžej svetovnega formata, poleg njega pa bosta vrtela še Ambasadina rezidenta Eddy The Fish ter Crazy Lemon. Ambasada Gavioli, 7. februar 2004, Izola 23.00h - ...

"If God could sing, he would sound like Robert Owens" - ID Magazine
"The Greatest Male voice in dance music" - Muzik

ROBERT OWENS

Sredi osemdesetih se je začel ukvarjati z glasbo, sprva kot pevec, čigar vokale so uporabljali različni producenti, pri izdaji svojih underground produkcij. Že pri dvajsetih je Owens skupaj s partnerjem Larryjem Heardom podpisal pogodbo z založbo Jack Trax, na kateri sta lansirala hite, ki se jih še danes mnogi spominjajo (Mystery of Love; Never No More Lonely; Can You Feel It; The Path; itd..).

Robert je čez nekaj časa združil njegovi največji strasti, didžejevstvo in petje ter tako še vedno zvest klubskim koreninam housea, ponesel zvok na različne kontinente od Japonske do Zda ter Združenega Kraljestva in Evrope, kjer je z nastopi in promocijo sebe in svoje glasbe, pridobival vse več oboževalcev. Njegove didžejevske in pevske sposobnosti so privlekle številne medije, tudi najvplivnejše na področju elektronske glasbe, to so Muzik Magazine (The Greatest Male voice in dance music), Mixmag (The voice of house music - Owens is a rare gift) in ID Magazine (If God could sing, He would sound like Robert Owens).

Velja omeniti, da je leta '88 izdal pesem Tears (leta '99 znova izide, novejša, preurejena verzija), ki je zasegla prvo mesto Bilboardove dance lestvice na legendarnem Otoku. Nato leta '96 na njegovi novoustanovljeni založbi Musical Directions izda še dve pesmi I'll Be Your Friend in Ordinary People, ki podkrepita njegovo slavo in uzpodbudita marsikatero vroćekrno legendo k sodelovanju in kreiranju glasbenih lestvic. L. '98 skupaj z MR. C-jem izda novo house uspešnico A thing Called Love ter l. '99 v sodelovanju s skupino Layo & Bushwacka izda pesem z naslovom Lowlife.

Spomladi l. 2001 mu spet uspeva doseči vrh Bilboardove lestvice s pesmijo Mine To Give, katero je naredil skupaj s Photeksom, izide pa na priznanima založbama Science in Virgin. Še od takrat se Robert osredotoča predvsem na produkcijo, saj si je zgradil vrhunski studio, v katerem zapravi veliko časa, njegove produkcije pa pogosto izhajajo med drugim tudi na založbi Subliminal, katere najbolj znani predstavnik je Eric Morillo.

O njegovih sposobnostih, katere so že mnogi videli in slišali, se bomo lahko tudi mi končno prepričali na noč 7. februarja, ko bodo poleg Owensa vrtela še Ambasadina rezidenta Eddy The Fish ter Crazy Lemon.

Press Office Ambasada Gavioli

Robert Owens - thumbnail

Robert Owens