v rubriki dogodki:
.. / / / 20.07.2004

Legenda Joan Baez prihaja v Trst

V petek, 30.7. prihaja v Trst (Teatro Romano) legendarna ameriška folk pevka Joan Baez, katere glas je že v šestdesetih letih odmeval med hipijevskimi uporniki, mirovniki in borci za državljanske in človekove pravice. Gospa je na sceni že približno petinštirideset let, hodila je z Bob Dylanom, se poročila s političnim zapornikom, se preizkusila v folku, countryju in bluesu.

Joan Baez je pričela nastopati že leta 1959 in kasneje v šestdesetih soustvarjala zgodovino ameriške folk glasbe in jo skupaj z Bob Dylanom, ponesla na svetovne odre. Je najvidnejša in najpopularnejša ženska izvajalka (pevka, akustična kitaristka) v tej smeri. Proslavila se je s svojim nastopom na zgodovinskem Woodstocku avgusta 1969, z milijoni prodanih plošč, neštetimi nagradami in neprestanim nastopanjem.

Joan je letos po šestih letih izdala nov album z naslovom Dark Chords On The Big Guitar, kjer preigrava različne avtorje vse od Steve Earla do Ryan Adamsa. Gospa je bolj kot avtor znana kot izvajalka, naj naštejemo le nekaj klasik, ki še danes odmevajo na radijskih valovih: Joe Hill, Sir Gallahad, The Night They Drove Old Dixie Down, Blowin' In The Wind, Prison Trilogy, Blue Sky, Where Have All The Flowers Gone, Diamonds And Rust, We Shall Overcome, Bangladesh, Imagine, In The Quiet Morning, Gracias a la Vida, Chilldren And All That Jazz...v glavnem preveč jih je, da bi vse našteli.

Joan Baez je v Evropi po šestih letih in pri svojih ne več rosnih letih, je čisto mogoče, da je zadnjič, zato vsi, ki imate priliko obiskati koncert, ne bi smeli odlašati. Poseben gost bo kantavtor Josh Ritter

Jure Plahutnik

Miro Majcen - avatar

Miro Majcen

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.06.2004 na ŽVPL-u skupaj objavil 35 člankov.

Joan Baez prihaja v Trst - thumbnail

Joan Baez prihaja v Trst