v rubriki dogodki:
.. / / / 03.02.2001

Rock The Discotheque

Valentino Kanzyani je poleg Umeka eden najprodornješih slovenskih DJ-ev, ki je pričel z DJ-anjem pred desetimi leti v portoroškem klubu Tivoli, potem pa je nekaj časa vrtel house v Ambasadi Gavioli. Pred kakim letom in pol se je posvetil izključno DJ-anju in produkciji lastne glasbe. Avtosko glasbo izdaja predvsem za tuje trge, in sicer za priznane založbe, kot so Primevil, Superbra, Primate, Primary in (Carl Coxova) In-Tec. Skupaj z Umekom vodi založbo Recycled Loops; kaj kmalu pa bo izšla njegova plošča tudi za legendarno založbo YoshiToshi (v lasti Deep Dish).

CD Rock the Discotheque bo izdala slovenska založba MatrixMusik, na svetovne trge pa bo distribuiran preko priznane londonske distribucijske hiše Prime. Na voljo pa bo seveda tudi pri nas, prvi slovenski techno mix z naslovom Rock The Discotheque pa bo predpremierno predstavil v SubSubu v sredo, 7.2.

Kanzyani več dela tudi na remiksih; eden od njih (za Simon Digbyja) je izšel na eni najvplivnejših techno založb Bush, kmalu pa pričakujemo izid njegovega (in Umekovega) remiksa techno/house klasike Sueno Latino. Njegove produkcije imajo med techno/house elito izjemen odmev, saj se Valentinovo ime redno pojavlja na lestvicah najbolj priznanih DJ-ev (pa tudi na zelo vplivni Buzz Chart v reviji za klubsko kulturo MixMag); njegov klubski hit Fever pa je za jingle v svoji oddaji na BBC Radio One uporabil legendarni DJ Pete Tong!

To sredo bo Valentino Kanzyani predpremierno predstavil prvi slovenski techno mix CD, ki bo izšel začetek marca pri založbi MatrixMusik. Gre za več kot sedemdesetminutni set, ki več kot uspešno predstavlja zvok urbanih sredin nove generacije in elegantno briše meje med technom in housom. Valentino je set sestavil iz kar tridesetih najbolj vročih klubskih himen, ki si izšle (ali pa sploh še ne) pri priznanih svetovnih underground založbah. Poleg svojih in kajpak UMEK-ovih komadov je na mix CD "Rock the Discotheque!" uvrstil tudi skladbe velikih imen techna, kot so JEOY BELTRAM, ADAM BEYER, GAETANO PARISIO, G-FLAME (THE ADVENT), MONIKA KRUSE, SAMUEL L. SESSION, BEN SIMS, DEVILFISH, TREVOR ROCKLIFFE in CHRISTIAN SMITH. Set je - v Valentinovi znani maniri ... hiter, eksploziven, natančen in izjemno tekoč; tehnično pa brez napake, čeprav je nastal na treh gramofonih, kar je zadnje čase Valentinov trademark. Plošča se začne s presenečenjem, ki bo testiralo kvaliteto vaših zvočnikov in ušes, zato pozor! Po presenečenju sledi uvodni komad, katerega avtor je GAETANO PARISIO, poleg Marca Carole najbolj priznan italjianski techno DJ. Ker mu je pripadla čast uvodnega komada na prvem Valentinovem mix CD-ju, ga je Taotech povabil, da kot gost vrti na predstavitvenem partiju. Tisti, ki so ga slišali vrteti zadnje čase, pravijo, da nikakor ne razočara.

Za TaoTech

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.