v rubriki dogodki:
.. / / / 23.10.2003

Roots In Session live

Pier, Mehownee, Shine in Fu so dolgoletni člani Radyoyo kolektiva, znotraj katerega so se pred slabimi tremi leti združili v roots reggae dancehall sekcijo, imenovano Roots In Session, ki se nam bo predstavila v petek, 7. novembra Gala hali na Metelkovi.

Vsi imajo dolgoletne izkušnje kot radijski (nekaj let so sooblikovali radijski del oddaje Radyoyo) in klubski DJji. Kot posamezniki so nastopili v klubih kot so: SubSub, K4, Triglav, Propaganda, Sing Sing, Štuk, Max, Memphis, Real, Orto, Mesečina, Lokal Patriot, Rosa, Faraon, Rdeča Ostriga (Slovenija), Aquarius, Oxygene, Rovinj Mon Vie, Kaptol, Močvara, Tvornica (Hrvaška), v Makedoniji, Nemčiji in Italiji.

Kot ekipa so se člani Roots In Session letos poleti predstavili na Fresh Yard - Evropskem odru italijanske edicije legendarnega Rototom Sunsplash Fesivala, ki je letos praznoval 10. obletnico.

DJ Fu je sicer tudi hip hop DJ in že dve leti uradni DJ na live nastopih dvojca Murat&Jose ter tretjeuvršeni 2003 DMC Croatian Championshipa, minulo poletje pa tudi glasbeni supporter hiphop basket turnirjev Mega3ce.

DJ Pier je član produkcijskega kolektiva Klasick ter sodelavec Radyoyo ekipe praktično od njene ustanovitve. V preteklosti je naredil tri samostojne mixtejpe in bil letošnje poletje glasbeni supporter hiphop basket turnirjev Mega3ce. Shine in Mehownee sta se ekipi pridružila ob ustanovitvi sekcije Roots In Session.

Lamin prihaja iz Gambije, vendar se zadnja leta zadržuje v Milanu kjer živi in dela.V Ljubljani se nam bo predstavil kot MC, čeprav (skupaj z Roddyjem) deluje tudi kot DJ dvojca River Nile Sound System.

Njegovo sodelovanje z ljubljansko reggae ekipo Roots In Session ima korenine približno 3 leao dni nazaj, prvič pa se jim je na mikrofonu pridružil na letošnjem Rototomovem Sunsplash Festivalu v Ossopu. V Ljubljani bo Lamin tokrat nastopil prvič.

Roots In Session live
PETEK 07. NOVEMBER 2003 ob 23h
GALA HALA / METELKOVA / LJUBLJANA

za gramofoni:
PIER / roots, reggae, dancehall
FU / dancehall
SHINE / dub, reggae
MEHOWNEE / roots, reggae

na mikrofonu:
LAMIN

Na prireditvi bo prvič na voljo tudi dvojni mix CD, ki sta ga pripravila selektorja Fu & Shine in ponuja izvrstnen mix 120ih minut dancehall, reggae in dub glasbe.

prispevek: 1000

Roots in Session live - thumbnail

Roots in Session live