v rubriki dogodki:
.. / / / 25.02.2004

Rotor v živo na RadiuLive in klubu Cream

Koncert skupine Rotor 26. februarja v novogoriškem klubu Cream je istočasno neposreden radijski prenos in doseže v oddaji RadioLive (na Radiu Koper) tudi poslušalce za radijskimi sprejemniki. V eter bomo zaplavali točno ob 20.30 zato vaša radovedna ušesa in energijo potrebujemo že takoj na začetku. Ne zamudite!

Rotor
Ljubljanska skupina Rotor, je bila ustanovljena leta 1998 v krogu glasbenikov, ki so zoreli v klubih in studijih slovenske elektronske glasbene scene. Lahko bi rekli, da gre za neke vrste "all stars" zasedbo saj so vsi člani ključne osebnosti slovenske glasbene produkcije in imajo za seboj veliko število pomembnih projektov. Njihova glasba temelji na ritmičnem house-u, začinjenem z okusi modernega disca, francoskega house-a in sinhrone hipnotične berlinske minimalistične scene s priokusom funka in celo jazza. Skupina predvsem dokazuje, da je ta žanr mogoče publiki predstaviti in kvalitetno odigrati tudi v živo. Rotor je po naši oceni najbolj prepričljiv "house live act" v Sloveniji!

Diskografija:
Rotosphere (1999, Nika-Menart), tik pred izidom pa je nova plošča, s katere bomo v oddaji Radio Live premierno slišali nekaj vzorcev.

Rotor so:

Iztok Turk / programiranje in računalnik
Producent, glasbenik, avtor, ki deluje na sceni že več kot 20 let. Soodgovoren je za večino repertoarja skupine Videosex, znan pa tudi po svojem sodelovanju pri projektih Kuzle, Laibach, Magnifico, Klemen Klemen, Rambo Amadeus, Miladojka Youneed... Tesno sodeluje tudi s svetovno znanim slovenskim DJ Umekom. Poleg dirigentske palice je Iztok v skupini Rotor zadolžen še za večino programiranja in celoten zvok zasedbe. V letu 2003 nas je Iztok presenetil s samostojnim projektom Virtual Voodoo / Bugi-Vugi, ki žanrsko spada v domeno visokooktanskega drvečega techna, ki se naslanja na zgodovinsko izročilo prastarih afriških ritmov, cepljenih z erosom urbanega časa.

Mario Marolt / saxofon, sintetizatorji zvoka, računalnik
Član slovite funk-rock skupine Miladojka Youneed, skladatelj glasbe številnih filmov in gledaliških predstav, avtor in producent projekta slovenske pevke DARWA (Abstract Reality REC- Los Angeles, New York), producent elektronske glasbe (DJ Dekky/ Kidology Rec- London, DJ Eddy the Fish/ Soundsgood Rec Italy)? V njegovih live act nastopih, znanih pod imenom Chili Space, pa se odraža močan vpliv kinematografskega hipnotičnega produciranja zvokov.

RunJoe / elektronska tolkala, vokal, zvočni efekti
Kot bobnar je sodeloval z Magnificovo spremljevalno skupino Pismakers in Vladom Kreslinom. Aktivno deluje z zasedbo Caminoigra, Fake Orchestra, Bossa de novo in italijanskimi Funambolo Syndicate. RunJoe je nova pridobitev ajdovskih zabavljačev Elvis Jackson, kolikor mu čas dopušča, svoje sladokusne glasbene potrebe zadovoljuje v skupini Elevators. Je pa tudi iskan studijski glasbenik.

Jani Hace / bass
Trenutno brusi strune z najbolj popularno slovensko skupino Siddharta. Je cenjeni basist raznolikih glasbenih zvrsti, sodelavec množice projektov in skupin (Magnifico, New Swing Quartet, Maya, Elevators, hrvaški vokalni kvartet E.N.I. ?) ter najbolj iskan slovenski profesionalni studijski glasbenik.

Dj Dojaja & Dj Bizzy (Temponauta) / gramofoni
Dj-ja Bizzy in Dojaja sta del ekipe Consumer Recreation, ki v Sloveniji kraljuje techno sceni že od vseh njenih začetkov. Odlikuje ju prefinjen občutek za techno, tako deep, minimalističen in eksperimentalen. Pri Bizzyu, ki je izvrsten "filtermajster" pa zasledimo tudi odličen elektro. Skupaj nastopata kot del skupine Rotor, samostojen projekt "Temponauta" pa jima je prinesel še dodatno eksperimentalno prosto ustvarjanje s katerim navdušujeta množice.

Pred in po neposrednim prenosom oddaje Radio Live bodo zabave željne segrevali:

DJ Matis / house
DJ Gordon / driving house
DJ Djanim / house
DJ Filip / house, progresiva
DisFUNKtion DJs / drum'n'bass, nu jazz, breakbeat, funk, trip hop?

Dogodek organizirata Radio Koper in Zavod GONG s pomočjo Cream dance cluba.

Koncert je istočasno neposreden radijski prenos in doseže v oddaji RadioLive tudi poslušalce za radijskimi sprejemniki. V eter bomo zaplavali točno ob 20.30 zato vaša radovedna ušesa in energijo potrebujemo že takoj na začetku. Ne zamudite !!!

Radio Live - V živo je bolj zanimivo!

Rotor live v Creamu - thumbnail

Rotor live v Creamu