v rubriki dogodki:
.. / / / 09.04.2011 11:49

Ray is back: Uroš Perić & Orchestra v Križankah

Ljubitelji Raya Charlesa, dobrega bluza, džeza in soula bodo spet lahko prišli na svoj račun. V akustično odlične ljubljanske Križanke prihaja Uroš Perić & Orchestra. Posebna gostja, ki se mu bo pridružila, bo zmagovalka letošnje EME, dekle z močnim žametnim glasom, Maja Keuc, nastopili pa bodo tudi priznani slovenski kitarist Big banda RTV Slovenije Primož Grašič in nepogrešljive spremljevalne vokalistke The Pearlettes. Koncert bo v soboto, 28. maja 2011, ob 21. uri.

Po razprodanih preteklih koncertih v Križankah leta 2009 in Cankarjevem domu leta 2010 bo za vse ljubitelje Uroša Perića, Raya Charlesa in tovrstne glasbe in vse, ki vam ni uspelo dobiti vstopnic za omenjena koncerta, odlična priložnost, da to zares izvrstno koncertno energijo, z odličnimi glasbenimi gosti doživite v živo v Križankah.

Uroš Perić je slovenski glasbenik, ki je postal znan po svojih odličnih interpretacijah skladb Raya Charlesa in glasbe iz zlate dobe bluza, soula in džeza. Kot prvi slovenski pevec pa je nastopil na prestižnem festivalu džeza v Montreuxu v Švici, na French Quarter Festivalu (FQF) v New Orleansu in na Sweet Auburn Jazz festivalu v Atlanti.

Zelo so zanimive izjave:

SHEILA RAY CHARLES, hči Raya Charlesa, je bila ob nastopu s Perićem leta 2009 v ljubljanskih Križankah zelo ganjena. Ko ga je slišala peti, je rekla, da ima občutek, kot "da njen oče še vedno živi".

MARCUS BELGRAVE, originalni član spremljevalne zasedbe Raya Charlesa. Ko je zaslišal Perićevo igranje in petje, ni mogel verjeti. Pomislil je, da je na odru spet legendarni Ray.

TONY HOROWITZ, priznani glasbenik, prva trobenta Raya Charlesa, ki je igral tudi z glasbeniki, kot so Luis Prima, Barry White in drugi, je rekel, da mu je v veliko čast igrati s Perićem, saj ima občutek, kot bi spet snemal z Rayem.

Uroš Perić je s svojimi nastopi do zdaj razgrel občinstvo že na treh celinah – v Evropi, ZDA in tudi že v Afriki. Snemal in nastopal je s številnimi džezovskimi orkestri doma in po svetu, med drugim tudi z Big Bandom RTV Slovenija, Big Bandom RTV Beograd, Big Bandom Swingtime iz Frankfurta, The Groove Orchestra,  All European Jazz Star Big bandom in drugimi, sodeloval pa je tudi z uveljavljenimi glasbeniki, kot so Ernie Watts, Oto Pestner, Sheila Ray Charles, Ron Adwaters, Primož Grašič, Caroline Mhlanga, J. C. Dook  in številni drugi.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Ray is back: Uroš Perić & Orchestra v Križankah / gostja: Maja Keuc - thumbnail

Ray is back: Uroš Perić & Orchestra v Križankah / gostja: Maja Keuc