v rubriki dogodki:
.. / / / 27.11.2002

Sage Francis na Metelkovi

V petek, 29.11. ob 22. uri v Channel Zero na Metelkovo prihaja Sage Francis (ali Xaul Zan ali Strange Famous) ki je poznan neodvisni hip-hop MC iz Anticon kolektiva (San Francisco). Sodeloval je z The Molemen, raznimi izdajatelji iz založbe Anticon, za katero tudi sam izdaja, ter je član skupin Art Of Intelligence in Non_Prophets.

Sage Francis se je iz resničnega sveta v svet glasbe zatekel že v svoji rani mladosti in od takrat naprej osvojil kar nekaj prestižnih freestyle battle naslovov (je zmagovalec Super Bowla in Scribble Jam MC battlov) ter član Providence Slam Poetry team-a. In ima črn pas v karateju!

Pravzaprav nihče ne pozna njegovega pravega imena, saj je v programu zaščitenih prič. Na svetovni turneji trenutno promovira zelo hvaljeni zadnji album Personal Journeys (single Makeshift Patriot kritizira stanje ameriške nacije po lanskoletnih newyorških dogajanjih). Na albumu, ki vsebuje tudi razne posnetke Sagea iz začetka kariere od 6 leta dalje, je dve leti delalo 9 producentov, med drugimi Sixtoo in Joey Beats. Pravzaprav mu je vseeno, ali bo kaj denarja zaslužil z njim, saj kakor je znano, Sage zadnjih nekaj let svojo govorečo glasbo neodvisno promovira s svojimi one-off nastopi in minimalno distribucijo.

S svojimi predanimi rap nastopi in s prepričljivostjo brez dvoma pritegne pozornost prav vsakega obiskovalca, pa naj bo to punker rocker ali hip-hop purist, kar mu zagotovo daje že kar kulten status med predanimi fani, česar pravzaprav niti marketinško kolesje ne more kupiti. Njegov nastop bo poleg rapa vseboval tudi spoken word in slam poetry elemente.

Za ogrevanje bosta poskrbela DJ DADO in MC N'TOKO, sicer tudi član novomeške skupine Moveknowledgement.