v rubriki dogodki:
.. / / / 10.04.2005

Satoko Fudži v Cankarjevem domu

V petek, 15 aprila, bo ob 20.30 uri v okviru abonmaja Cankarjev Jazz v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma nastopila pianistka, skladateljica in aranžerka Satoko Fudži, ki ustvarja med New Yorkom in Japonsko. Kot vodja različnih zasedb je gostovala po vsem svetu. Njena ustvarjalnost presega mednarodne meje, njena glasba pa presega mnoge žanre, spajajoč jazz, sodobno klasično glasbo in tradicionalno japonsko ljudsko glasbo v inovativno sintezo, ki nosi njen prepoznaven pečat. Njene skladbe so polne presenečenj z nenadnimi premiki in s spremembami razpoloženj.

"Želim ustvarjati glasbo, ki je doslej ni slišal nihče," pravi umetnica. Presenetljivo vsestranskost in zmogljivost je dokazala na 21 zgoščenkah.

Kot improvizatorka se Fudži odlikuje z virtuoznostjo; v njenih solih se eksplozivna energija free jazza nadgrajuje s prefinjeno melodičnostjo ter široko paleto odtenkov in tekstur.

-Nepredvidljiva, divje ustvarjalna in brezkompromisna ... kdor koli želi slišati, kako zveni prihodnost jazza, naj posluša Fudži.?
(Dan McClenaghan, All About Jazz)

Cena: 2900, 2200, 1500, 1400 SIT (s statusom)

Več podrobnosti najdete na spletni strani Cankarjevega doma.

Za Cankarjev dom

Matjaž Ličer - avatar

Matjaž Ličer

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 140 člankov.

 - thumbnail