v rubriki dogodki:
.. / / / 11.04.2003

Sensual Love, Bug in Summer's Gone na Mostovni

V nedeljo 20. aprila bodo v novogoriskem zavodu Mostovna na ogled Sensual Love, Bug in Summer's Gone. Sensual Love(Linz, Avstrija) je rock'n'roll skupina, ki zveni kot Sensual Love. Po drugi strani pa je Sensual Love banda inteligentnih kleptomanov, ki so vedno uživali v kraji idej od dobrih starih avstrijskih bendov iz začetka 90-tih, revolucionarnih girl-punk skupin iz sredine 90-tih, ter nedolžnih noiserock skupin v stilu The Cows, Dazzling Killmen ali Unsane.

Več kot enkrat se je tudi že primerilo, da so Sensual Love primerjali z nenavadno godbo Sonic Youth, kar pa je bolj posledica dejstva, da igra bas kitaro punca, ki si prav tako barva svoje lase v plavo. Sensual Love verjame v sveto trojico - upor, D.I.Y. (naredi sam filozofija) in "gaffa-tape" (srebrni trak) - kljub temu pa so si že delili oder z glavnimi igralci mainstreamovske rock glasbe: Quetzal, Pavez, Appleseed Cast, Valina, Nikad, Bluetip, The Trans Megetti, The Oxes, Sabot. Sicer pa so Sensual Love včasih igrali tudi s "cool" underground skupinami kot sta recimo Masters Of Reality in Chumbawamba. Poleg tega impresivnega in pretiranega naštevanja imen anonimni očividci poročajo, da so Sensual Love nosili sexy mini krila, roza čipkaste oblačila, ter celo cenene športne komplete - in na odru v živo mučili plišaste medvedke. Strahotno bežanje vs. Brezupna histerija. Psevdo-sočutje vs. Resna zmedenost. Zverinskost prenizke stopnje testosterona poosebljena v treh vokalih. S preveč viskija proti materializmu? Do uresničitve popolnosti trženja in propagandnega koncepta, ter s tem dominacije nad svetom, bodo Sensual Love nadaljevali z izkoriščanjem dveh čaščenih kitar, močno distorziranega basa in norih bobnov, v zadovoljstvo svojih bolnih poslušalcev vsepovsod po svetu. Sensual love je rock'n'roll skupina in je močno motivirana. Oh, moj bog, in uporablja zgodovino, ki se ponavlja.....
Obožujete sex? Strast? Trenutek, ko pozabite na vse okoli sebe? Obožujete Sonic Youth? Analeno? Noise-rock? Emo-core? Sensual Love?.

Diskografija:
- split CD/10"/tape w/ANALENA ?it's never to late to split up? (Interstellar Rec./Get Off Rec./Mesmerized Rec., 2002)
- EP "within dirty places" (Invertebrata Rec., 2002)
- split CD w/ BUG "split collaboration for split personalities" (Interstellar Rec., 2001)
- CDR "bistro" (samozaložba, 1999)
- CDR "s/t" (samozaložba, 1999)

Skupina Bug (Innsbruck, Avstrija) je ustanovljena leta 1998, trenutno pa jo sestavljajo štirje posamezniki z različnimi glasbenimi koreninami. Bug personificira nesposobnost podrejanja tržnim smernicam v glasbi, zato je njihov stil tudi težko opisati. Pogosto se jih primerja s skupinami Today Is The Day, Zeni Geva, Unsane in Melvins, kar je zagotovilo za dobršno mero temačnosti, kaotičnosti, metalske udarnosti, vse skupaj začinjeno s samoironijo. Bug februarja 2003 izdajo svoj četrti album "klotho", na katerem želijo v svoji glasbi zmanjšati metalske elemente in razširiti območje noiserskih prvin. Skupina je koncertno aktivna predvsem v Avstriji, Švici, Sloveniji in Nemčiji, kjer je že igrala z bendi kot so Zeni Geva, Kurt, Sensual Love, Against Me, Fuckhead, Zen Guerilla, Quetzal, itd?
Mračnjaški metal-hardcore-noise. Today is the Day vs. Zeni Geva?..

Družbo pa jim bodo delali še domači Summer's Gone (ex-Low Punch).