v rubriki dogodki:
.. / / / 27.11.2001

Didžej Suv prihaja v Ljubljano

Tokrat bo gost RDYO-jovcev Dj Suv - bristolski drum.n.bass DJ in producent, ki je v Sloveniji (na Radyoyo večeru) nastopil že leta 1998. Dj Suv spada v ekipo Reprazent, ki jo poleg njega tvorijo še Roni Size, Krust, Dj Die & Mc Dynamite (slednja dva sta pri nas že nastopila).

V ekipi Full Cycle velja za šaljivca, renome pa se mu je (kljub temu, da je v ekipi aktiven že od samega zacetka) začel strmo dvigati šele v zadnjih letih. Suv kot svoje vplive navaja tako različne umetnike kot so Gary Numan, David Bowie in Madness, v zadnjem času pa precej črpa iz latino glasbe - njegov prvi LP pa je v veliki meri navdihnjen s špansko tradicionalno glasbo.

Pri 29 letih je DJ SUV jeseni izdal svoj prvi samostojni album, katerega promocija ga 15. decembra vodi tudi v Slovenijo.

Desert Rose LP je brilijanten primer sodobne drum.n.bass produkcije, ki svoje vplive crpa iz najrazlicnejsih glasbenih zvrsti in se zanrsko ne omejuje. Kot DJ je SUV izjemno poglobljen in skoraj kirursko natancen in cenjen kot eden od najvecjih talentov na produkcijskem podrocju.

Suv je clovek, ki so ga nekdaj zaradi reggae influenced beatov opisovali kot Lee Scratch Perryja drum.n.bass scene - v novi izdaji, albumu 'Desert Rose' se je obrnil k Flamencu in uporabil Spanijo kot glavni vir navdiha..fantasticna kombinacija spanskih kitar - vcasih hitrih in ognjevitih, vcasih melanhonicnih in zasanjanih, tu so se mehke perkusije in abstraktne ideje, podkrepljene z izjemno mocnimi in melodicnimi basi.

Gre za album, ki bo zaznamoval letosnje leto - "Desert Rose" je precej nenavaden, a brilijanten album, ki daje drum.n.bassu popolnoma nove dimenzije in Suva uvrsca na piedestal najbolj napredno mislecih producentov sodobne elektronike.

Kot bistven clen ekipe Reprazent, je Suv v preteklosti sodeloval z DJ Diejem pri komadu "Mankind/Music First" in skupaj z Ronijem Sizeom pri komadih "Soul Power", na zadnji Reprazent plosci 'In The Mode' pri komadu 'Lucky Pressure' in je prsioten na vseh LIVE nastopih ekipe Reprazent.

Suv se rad opira na zvoke, drugacne od tistih, ki ga obdajajo - fantje iz Full Cycle mu pravijo kar "free beat ambassador ' saj uporablja tehnike nerepetativnega ritmicnega vzorcenja - leta 1997 je tako izsel njegov solo debut EP z naslovom "Freebeat EP", in pozel ovacije strokovnega tiska, kolegov DJjev in producentov. Freebeat EP je narejen v 3/4 taktu, posebej prirejenem za plesisce.

Pod psevdonimom Reel Time je Suv izdal ambientalno himno "Mine" (na albumu "Through the Eyes"), pri kateri je sodelovala tudi bivsa vokalistka Smith & Mighty, Virginia. Trenutno kot Reel Time pripravlja tudi samostojni album in obljublja se vecjo raznolikost - od downtempo do house in drum.n.bass ritmov.

Ob obeh gostih bodo na zadnjem drum.n.bass veceru v letu nastopili tudi Radyoyo rezidenti, JAMirko / Bugi / Massimo in KoLTeK.

Vse Radyoyo DJje in goste nasih dogodkov lahko redno poslusate v oddajah Radyoyo, v vecernem terminu Ra Gama MM - vsak vecer, od ponedeljka do cetrtka ob 23h na 106.4fm.

Vrata se odprejo ob 23.00.
Vstopnina 1700 ; rdyo_ip 1300 sit
klub Subsub / pod Halo Tivoli / Celovska 25 / Ljubljana

Za ekipo RDYO

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

DJ Suv - thumbnail

DJ Suv