v rubriki dogodki:
.. / / / 26.02.2014 13:24

Sláinte ol' Friend in St.Patrick's day turneja

Vam je blizu irski karakter? Kaj pa irska tradicionalna glasba? Se radi zdivjate ob rock, punk ali metal ritmih? Če ste vsaj na eno izmed teh vprašanj odgovorili z glasnim Da!, potem so Sláinte ol' Friend nedvomno to kar trenutno iščete in potrebujete. Ne poznate? Ni težav, sedaj imate idealno priliko, da svojo napako popravite.

Na zdravje! vam vzklikajo prekaljeni glasbeni mački in mačka, ki so z glasbo izvajalcev, kot so npr. Flogging Molly, Dropkick Murphys, Dubliners, Pogues, High Kings in ostalih, že nastopali na številnih manjših in tudi večjih odrih po Sloveniji ter dodobra razgreli zbrano občinstvo. Na skupino ste do sedaj lahko med drugim naleteli na Majskih igrah, Gori rocka, festivalu Zmaj 'ma mlade, Orto baru, ali pa v kakšnem pubu z vsaj malce irske duše. V čast pa si štejejo tudi sodelovanje s skupinami Happy Ol' McWeasel, Bog Bards, Tri Fir in D'Brincli.

Zgodba samega benda je preprosta in se začenja s tremi prijatelji in njihovo željo po nastopanju. In ker zgledi vlečejo, njihova energija pa je nalezljiva, so Sláinte ol' Friend kmalu dobili obliko seksteta, ki vas s svojo mešanico rock, metal in punk glasbe s pridihom tradicionalne irske glasbe zagotovo ne bo pustil ravnodušnih.

In ko že toliko govorimo o Irski, seveda ne moremo mimo St. Patrick's day praznovanja in prav ta irski nacionalni praznik bodo Sláinte ol' Friend obeležili na najboljši možen način. Z malo turnejo po slovenskih klubih.

V petek, 14.3. bodo v sklopu St.Patrick's day turneje obiskali MC Pekarna v Mariboru, naslednji dan (sobota 15.3.) pa bodo zasedli oder Orto Bara v Ljubljani . Sledi teden oddiha in regeneracije, v soboto 22.3. pa napad irskega temperamenta pričakujte v Avalon pubu v Idriji.

Neučakani? Ni problema. Skupino lahko preverite v živo še pred omenjeno turnejo. Kdaj? Že ta četrtek 27.2. Kje? V Patrick's Irish Pubu v Ljubljani.

Za ogrevanje pa dve z njihovega repertoarja.
Sláinte!

Matej Mrevlje - avatar

Matej Mrevlje

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 25.02.2014 na ŽVPL-u skupaj objavil 19 člankov.

Sláinte ol' Friend - thumbnail

Sláinte ol' Friend