v rubriki dogodki:
.. / / / 17.03.2012 08:37

Slovenski teden glasbe 2012 od 21. do 25. marca

Od 21. do 25. marca 2012, se boste lahko udeležili prvega glasbeno-kulturnega dogodka z namenom povezovanja na lokalni in mednarodni ravni. Dogodek se bo odvijal na štirih prizoriščih v Ljubljani, in sicer v CUK Kinu Šiška, Orto baru, Gala Hali in K4.

Glavni cilj dogodka je informiranje in motiviranje delujočih na glasbenem področju ter domača in mednarodna promocija slovenskih glasbenih ustvarjalcev.

Slovenski teden glasbe - STG

Slovenski teden glasbe (STG) je na slovenskih tleh pionirski projekt Društva Metronom, ki je nastal po vzoru podobnih odmevnih tujih glasbenih dogodkov in konferenc. Bistvena značilnost dogodka je, da bo usmerjen v podporo domače glasbe in glasbenikov ter promocijo teh, tudi preko povezovanja s partnerji iz tujine.


Prva izdaja Slovenskega tedna glasbe - STG 2012 - bo namenjena predvsem klubski in popularni glasbi in bo zasnovana v dveh glavnih delih – kot festival ter delavnice s konferenco. Mednarodni partnerji STG 2012 so: madžarski festival Sziget, hrvaški Terraneo, srbski Exit ter avstrijski festival in konferenca Waves Vienna, katerih predstavniki so poslušali po skladbo prijavljenih izvajalcev, razvrščenih po kodah in naredili svoj izbor najljubših, ki je petnajstim najbolj opaženim ponudil možnost predstavitve svoje glasbe, tuji partnerji pa bodo med nastopajočimi slovenskimi izvajalci izbrali tiste, ki bodo nastopili na njihovem domačem festivalu.

Na predavanjih in delavnicah bodo Marko Milosavljević, Si Hawkins, Tim Cooper, Toni Cahunek, Bojan Rojko, Sanjin Djukić, Barbara Šyrljuga, Urša Chitrakar, Danijel Miller in drugi, odpirali pereče teme iz glasbeno in glasbeno-organizacijskega področja, kot je avtorsko pravo za glasbenike, delovanje glasbenih organizacij, založniški trendi, glasbeno novinarstvo, prodor na večje trge, pomen videospotov kot del vizualne podobe glasbe,…

Uradni zaključek bo v nedeljo 25. marca ob 18. uri v Kinu Šiška, ob 19. uri pa bo koncert angleške skupine The Subways z gosti v organizaciji Rock Otočca.

Več o samem programu dogodka si lahko preberete na uradni spletni strani Slovenskega tedna glasbe, vstopnice pa lahko dobite za vsak celoten dan (cena 10€), za paket 4 dni (cena 30€) ali za posamezen koncert v primeru, da še ni razprodan (cena 5€).

Kupite jih lahko skoraj povsod (na bencinskih servisih Petrola, v Hiši vstopnic City Park, Europarku, Kompasovih poslovalnicah, LPP, Collegiumu, Alpetour, Pošti Slovenija, poslovalnicah Big Banga,..), morda pa vam je lažje preko internetne prodaje www.eventim.si in www.vstopnice.com ali telefonske prodaje vstopnic 01 42 05 000.

Vabljeni na prvi tovrstni dogodek pri nas!

Lea Smrkolj - avatar

Lea Smrkolj

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 13.03.2012 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

Slovenski teden glasbe 2012 od 21. do 25. marca v Kinu Šiška, Orto baru, Gala hali in K4 - thumbnail

Slovenski teden glasbe 2012 od 21. do 25. marca v Kinu Šiška, Orto baru, Gala hali in K4