v rubriki dogodki:
.. / / / 01.07.2000

Space Night Y2K

1.julija bo celjska hala Golovec ponovno gostila vrsto znanih, uveljavljenih tujih ter domačih imen elektronske glasbe na treh plesiščih (techno, house in breaks & bass). Prireditvi, ki bo trajala do poznih jutranjih ur, pa bodo svoj performativni dotik dodale še različne atraktivne popestritve glasbenega dogajanja. v

Dvorana L, v kateri se bo dogajala prireditev Space Night Y2k, leži na drugem delu celjskega sejmišča. Je novogradnja v dveh nadstropjih, ki ju povezuje estetsko oblikovano stopnišče ter stekleno dvigalo. Uporabna površina prostora je 11 000 m2, prostornina pa 165 000 m3. Dvorana je namenjena predvsem sejemskim potrebam in množičnim prireditvam. Je klimatizirana, opremljena s prezračevalno napravo, sedmimi vhodi, petimi požarnimi izhodi, press in VIP sobo, v sklopu sejmišča pa je povezana s 1500 parkirnimi prostori, kar skupaj zagotavlja varnost in udobje obiskovalcem.

Space Night Y2k je ena izmed večjih tovrstnih dvoranskih prireditev pri nas, ki slovensko elektronsko kulturo postavlja ob bok tujim, masovno obiskanim prireditvam, kot so Mayday, Time Warp, Inner City v Nemčiji, Energy v Švici, Biosphere v Avstriji, ... ter tudi na domačem terenu predstavlja vzdušje, energijo in zvezdniška imena dvoranskih eventov elektronske glasbe.

Vrhunski dotik bodo prireditvi dodali:

Supa DJ Dmitry
Je svoj pečat elektronski glasbi pustil skupaj s skupino Dee-Lite, ki jo je ustanovil leta '88. Skupaj so nato nadaljnjih nekaj let velevali trende sodobni plesni glasbi ter iskali skupne točke elektronskega undergrounda in popularne kulture. Hkrati z delom v skupini pa je gradil tudi lastno kariero didžeja, katerega sloga v resnici ni bilo mogoče nikoli docela opredeliti. Supa DJ Dmitry predstavlja sinonim eklektičnega DJ-a, ki meša različne žanre elektronske glasbe, jih spaja v epsko dolge sete nenadkriljivih party vibracij ter jih trosi po klubih in prireditvah celega sveta. DJ in producent iz New Yorka je že večkrat nastopal tudi v Sloveniji, v spomin se mu je vtisnila slovenska publika, katere entuziazma nad glasbo in zabavo ne more pozabiti ter se zato ponovno vrača.

Thomas Schumacher
Njegov prvi stik z glasbo je bila EBM glasba, že konec osemdesetih. Ko sej nekaj let kasneje potepal po Londonu pa je odkril elektronsko plesno glasbo in klubsko kulturo. Prva Schuamcherjeva produkcija datira v leto '92, njegova prva klubska uspešnica pa je komad Ficken?, izdan na angleški založbi Bush. Danes TS kot svetovno znani DJ izdaja pri Bushu (album Elektic Ballroom), Superstitionu (kompilacije Sci Fi Level 1.1, 2.2, 3.3,?), Confused, lastni založbi Spiel-Zeug Schallplaten, v lanskem letu pa je podpisal pogodbo tudi z Sony Japan, album bo kmalu zunaj. Legendarni komadi (remiksi) TS so še When I Rock, Planet Rock, Rock Da House, idr.

Daz Saund
Že začetek kariere Daz Saunda zaznamujeta rezidenci v kultnih klubih Heaven in Trade, leta 95' je bil izbran za najboljšega didžeja leta po reviji Frontpage. Nadaljeval je z Lakoto, Bugged Out, The Complex, Love Parade, Maydayem, pa tudi v Sloveniji je že gostoval pred leti. Produciral je skupaj s Trevorjem Rockliffom in Benom Tisdallom, izdajal pa na založbah Worldwide Ultimatum (Carl Cox), Missile, Music Man, Bush, idr.

Rob Acteson
"Chicago je bil zame vedno nekaj posebnega. Slišal sem vse zgodbe o famoznih klubih. Vsi moji house heroji so vrteli tam. In potem so tja povabili mene. Anglež, ki vrti house tistim, ki so ga v resnici naredili. Da je tista množica norela na moj set, je najverjetneje moja najbolj fascinantna življenjska izkušnja!" pravi Rob Acteson. Inspiracijo za svoje sete črpa iz korenin house glasbe, ki jih nadgradi s potovanjem skozi različne podzvrsti housea.

DJ Pipi
Prihaja iz slavnega kluba Pacha na Ibizi. Seveda pa bodo na prireditvi nastopili še drugi DJ-ji. Omenimo naj še, da bodo avtobusni prevozi organizirani iz Ljubljane, Maribora, Kranja in Kopra, vstopnice pa si lahko rezervirate na spletni strani www.spacevents.com, dogajanje pa bo popestreno z Space paintingomo, laser šovom in Penthouse dekleti... Vstopnina pred polnočjo bo 3.000,00 SIT, po polnoči pa 3.500,00 SIT. Vabljeni!

Za Media Group

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.