v rubriki dogodki:
.. / / / 23.05.2009 12:07

Good for Cows v menzi pri koritu

V tokratni ediciji serialke Džez pri koritu se bo v nedeljo, 24. maja na odru Menze pri koritu predstavil improvizatorsko-jazzovski dvojec iz zahodne obale ZDA Good For Cows.

Tvorca zasedbe, bobnar Ches Smith ter basist Devon Hoff, v pričujočih krogih nista prav nobena tujca, saj so ritmično senzibilnost Smitha med drugimi opazili tudi John Zorn, Fred Frith in Marc Ribot, Hoff pa se nam je v spomin morda še najbolj vtisnil z basiranjem pri eksperimentalnem indie bendu Xiu Xiu.

Od leta 1999 pa do danes sta pod imenom Good For Cows uspela poviti že štiri albume, na katerih se lotevata svobodnjaškega mešanja jazzovskih tradicij. Tako lahko na ploščah Good for Cows (2001, Evander Music), Less Than or Equal to (2003, Free Porcupine Society), Bebop Fantasy (2004, Asian Man Records) in 10th Anniversary Concert (2008, Bleeding Ear) slišimo nekonvencionalno ter sodobno obarvane odvode bebopa in hard bopa, kot tudi povsem free-jazzovsko naravnane pasaže.

Dvojec se po lastnih besedah navdušuje predvsem nad tekočimi basovskimi solažami z omenjenega jazzovskega kanona, v katere pa znata vkomponirati tudi obilo ne tako jazzovskih vplivov, kot so denimo Slayer ali Obituary. Obeta se torej energična improvizirana godba s prepoznavno ter široko razkoreninjeno tradicijo.(Tit Podobnik)

Vstop prost

Za Menzo pri koritu

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat