v rubriki dogodki:
.. / / / 29.05.2001

Druga godba v Križankah

Kot je večini znano, se bo poleti, od 1. do 9.junija, v Križankah odvijal mednarodni festival etno in world glasbe - Druga Godba. Kot vsako leto, so me organizatorji tudi tokrat navdušili s programom. Med skupinami je nekaj ultra biserov (!), kot so npr. portugalski Madredeus (tisti, ki ste videli Zgodbo iz Lizbone, veste o čem govorim...), ki bodo predstavili novo ploščo!

Madredeus je preprosto nekaj, česar ne morete zamuditi - lahko se sicer zanesete na ŽVPL (lani smo objavili kar nekaj člankov, 1, 2, 3, 4, vsaj zdi se mi) vendar to ne bo isto, čeprav se bomo potrudili! Da ne bom delal krivice ostalim: prihajajo še (med drugimi) Mostar Sevdah Reunion, Susie Ibarra trio (USA), Kesukozi (mama Africa...), Africando All Stars (Senegal/Cuba) itd. Izpustiti ne gre npr. italjanskih Calixtinus Ensemble, ki preigravajo srednjeveško muziko, ali pa romske skupine Langa. Nočem se spustiti v naštevanje vsega, česar boste v začetku junija deležni, vam pa zagotavljam, da gre za smetano svetovne glasbe, ki je ni moč spoznati drugače kot na licu mesta, kjer se na lesenem podiumu Križank zlijejo strasti, poletni plesni pot in čista pozitiva! Don't miss it!

Tokrat je Druga godba na sporedu že sedemnajstič, program pa najdete v našem seznamu dogodkov ali na spletni strani www.drugagodba.si!

Matjaž Ličer - avatar

Matjaž Ličer

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 140 člankov.

Druga godba - thumbnail

Druga godba