v rubriki dogodki:
.. / / / 18.09.2002

Sunrise, Kill the routine in Zavrženi v Ajdovščini

Po poletnem predahu ekipa 13. brata v ajdovskem klubu Jutro, v petek 20. septembra, pripravlja koncert skupin Sunrise, Kill the routine in Zavrženi.

Po poletnem predahu ekipa 13. brata v ajdovskem klubu Jutro, v petek 20. septembra, pripravlja koncert skupin Sunrise, Kill the routine in Odpisani. Skupina Sunrise prihaja iz Poljske, kjer je leta 1995 začela delovati na tamkajšnji straight edge hard core sceni skupaj s skupinami kot so Agni Hotra, Healing, Answer, Awake... Z leti, nekaj menjavami znotraj skupine in srečanjem s studiom ter prvimi ploščami se je spremenila tudi njihova glasba in se razvilo mišljenje. Zvok se je vedno bolj metaliziral, sporočilo pa nadgrajevalo. Tako so iz zgolj zavzemanja za teme kot so pozitiven način življenja brez odvisnosti, vegetarijanstva in iz ubadanja s problemi kot so varstvo okolja, nestrpnost in rasizem kmalu začeli iskati globje razloge za njihov nastanek. Po Evropi so doživeli pozitiven odziv s svojimi živimi nastopi in posnetim materialom.

Na koncertu se jim bodo pridružili še mladi in obetavni Kill the routine iz Vrhnike s kaotičnim metaliziranim hard corom in kričečimi vokali ter pridihom eksotike in hard core punkerji Zavrženi iz Branika.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.