v rubriki dogodki:
.. / / / 01.03.2005

Sunsplash natečaj za skupine iz Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine

Rototom Sunsplash, največji italijanski reggae festival in eden izmed večjih reggae festivalov v Evropi, ki bo letos potekal od 1.julija do 9.julija 2005 v Osoppu pri Vidmu - Park Rivellino, Italija, v sodelovanju z Rock Vibe in medijskimi partnerji festivala (Frka, ŽVPL, Karantanija.com, Sponka TV, Čarli tv..) prvič razpisuje natečaj za reggae/ska skupine s področja Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

Natečaj bo potekal do 20.maja 2005, prijavijo pa se lahko skupine, katerih člani oz. večina članov imajo stalno prebivališče ali že dalj časa prebivajo v omenjenih državah ter ustvarjajo reggae glasbo ali tradicionalni jamajški ska oz. dub, raggamuffin, dancehall, afro-reggae, samba-reggae in hip hop-ragga. Organizator natečaja ne bo upošteval skupin, ki igrajo mešanico skaja, punka, hardcora, metala ali podobnih variant ska glasbe.

Vse skupine, ki ustrezajo razpisanim pogojem in bi želele sodelovati na natečaju, naprošamo, da nam do 20.maja pošljejo avtorske posnetke (CD ali CDR, mp3, vsaj dve pesmi, besedila pesmi v angleškem jeziku), fotografijo, krajši info (angleški in v SLO/CRO/BIH jeziku), tehnični raider ter postavitev na odru in poln kontaktni naslov z e-mailom in telefonom (ali gsm). Komisija, sestavljena iz vrst organizatorjev - Rototom Sunsplash -, radijskih urednikov in novinarjev oz. poznavalcev reggaeja, Rock vibe in založnikov, bo določila in izbrala zmagovalca. Vse skupine, ki bodo ustrezale razpisnim pogojem, bodo predstavljene tudi na spletni strani www.rockvibe.com (in spletnih straneh medijskih podpornikov festivala). Zmagovalcu natečaja oz. izbrani skupini bo omogočen nastop na glavnem odru Rototom Sunsplash 2005, skupina bo deležna kritja potnih stroškov, cateringa in večerje na dan nastopa ter brezplačne vstopnice za člane skupine za vseh 9 dni festivala in kampinga. Skupina bo odprla enega od večerov na Rototom Sunsplash festivalu.

Prijave sprejemamo na naslov:

Rock Vibe, Natečaj Rototom Sunsplash, p.p.3, 5001 Nova Gorica, Slovenija
Podrobnejša pravila bodo kmalu objavljena na www.rockvibe.com in www.rototomsunsplash.com

Pravila natečaja:

1. organizacija natečaja: Rototom Sunsplash v sodelovanju z Rock Vibe, Frko, ŽVPL, TV Čarli in drugimi medijskimi partnerji v Sloveniji

2. sodelujoči: natečaj je omogočen vsem skupinam, katerih člani so Slovenci, Hrvati, Bošnjaki ali pa v naštetih državah prebivajo že več let.

3. Glasbene zvrsti: Reggae, Dub, Ska ("original"), Raggamuffin, Dancehall, Afro-Reggae, Samba-Reggae, Hip Hop-Ragga.

4. Rok za prijavo na natečaj: 20.5.2005

5. Zahtevano promo-gradivo:
Pošljite nam CD ali MP3je. Vsaj dve pesmi. Pošljite nam avtorske pesmi, priredb ne sprejemamo.

Zahtevan info:

a) kompleten poštni naslov s pravim imenom in priimkov, email, telefon ali gsm od vsaj enega od članov skupine oz. predstavnika skupine

b) angleški prevod vaših besedil (če so besedila slučajno v slovenščini, hrvaščini, bošnjaškem jeziku ali dialektu)

c) biografija (ne več kot a4 stran) v angleškem in vašem rodnem jeziku

d) zasedba skupine in ekipe za koncert/ travel party

e) fotografija skupine - vsi člani skupine morajo biti vidni na fotografiji

f) tehnični raider in postavitev na odru/ technical raider and stage concept
Vse lahko pošljete na enem CDju na naslov:
Rock Vibe, Rototom sunsplash natečaj, P.O.Box 3, SI 5001 Nova Gorica, Slovenia
Materiala ne vračamo.

Na spletni strani www.rockvibe.com boste v rubriki za Rototom Sunsplash natečaj lahko redno in sproti spremljali katere skupine so se prijavile.

Nagrada:
Zmagovalna (izbrana) glasbena skupina bo povabljena, da nastopi na glavnem odru Rototom Sunsplash festivala. Za čas nastopa ji bo omogočeno celoteno ozvočenje in svetlobna scenografija (light show).
Rototom pokrije potne stroške in omogoči catering ter večerjo na dan nastopa. Člani skupine lahko ostanejo brezplačno na festivalu (tudi kamping) za vse 9 dni festivala leta 2005.

Oglejte si še:
- 12. Rotottom Sunsplash Festival ... stran 3721
- Sunsplash s kancem dežja ... stran 3215

 - thumbnail