v rubriki dogodki:
.. / / / 08.04.2013 11:27

Sziget festival - novi nastopajoči

Potrjenih je kar 22 novih glasbenih izvajalcev na letošnjem Sziget festivalu, med drugim tudi Biffy Clyro, Mika in Nero.

Glavni oder:

Biffy Clyro: Ena najboljših britanskih skupin, je s svojimi veličastnimi nastopi vzbudila pozornost medijev in kot po tekočem traku polni stadione, ter nastopa na največjih britanskih festivalih. Prejeli so ogromno nagrad, med drugimi tudi NME Awards in Q Awards.
Mika: En izmed najbolj talentiranih in navdušujočih izvajalcev sodobne pop glasbe, ki o popu ve vse. Poleg svojih najbolj znanih pesmi, bo na festivalu predstavil tudi svoj nov album The Origin of Love.
Regina Spektor: Ameriška anti-folk pevka, ki svoje pesmi črpa iz neskončne domišljije.

Arena:

Nero live: Dinamičen trio sestavljajo britanska elektronska glasbenika in producenta, Daniel Stephens in Joe Ray, ter pevka Alana Watson. S svojim dubstepom, drum’n’bassom in elektro housom potujejo po Evropi.
Booka Shade live: Nemška techno-pop zasedba ustvarja glasbo že 25 let.
The Joy Formidable, DJ Erol Alkan, Felix Cartal, Blaudzun, Monophona, Splendid

A38:

Bat for Lashes: Natasha Khan je pevka, ustvarjalka besedil in multi-instrumentalistka iz Londona. Izdala je 3 albume in bila nominirana za Mercury Prize.
Flogging Molly: Vodilni keltski punk band bo sigurno navdušil s svojim polnim nastopom.
The Cribs: V začetku novega tisočletja so ponovno povzdignili britansko indie sceno
Little Boots, Gesaffelstein, Dub FX, dOP, Donots, Hoffmaestro, Rangleklods live, Daily Bread

Sziget festival pa letos odpira tudi novo prizorišče, Sziget Cirkus.

Novo prizorišče Sziget Cirkus bo popestrilo bogat glasbeni program, saj bo na svojem odru gostilo dih jemajoče cirkuške uprizoritve in nadvse veličastne predstave akrobatov. Ideja za novo prizorišče se je porodila lansko leto, ko se je skupina mladih akrobatov predstavila z osupljivim nastopom Recirquel.

Nastopajoči bodo predstavili sodoben cirkuški slog, ki se imenuje nouveau cirque. V popoldanskih urah bodo obiskovalci lahko sodelovali skupaj z akrobati, opazovali mlade akrobate, ki bodo s svojo eksplozivno energijo segali v višave in skupaj s pevci in DJi ustvarili nepozabno dogodivščino. Ob večerih pa si bodo obiskovalci ponovno ogledali Recirquel. Večeri na novem prizorišču se bodo zaključili z dogodki Swing & Circus, kjer se bodo pomešali swing, elektro-swing, dance in cirkus.

In kaj bo letoš še ponujal Sziget festival?

Sziget Beach: Ker je bilo prejšnje leto plavanje v reku Donavi prepovedano zaradi varnosti, bo letos obiskovalce pričakala plaža, z bari in zabavami v stilu Daljnega vzhoda.
Sziget Eye: vrtiljak so letos povišali za 20 metrov in tako dosegli višino 60 metrov
Giant Street Theatre: Veliko ulično gledališče letos prihaja iz kontinenta, kjer ljudje živijo v družbi kengurujev in koal. Svojo predstavo bodo nastopajoči ponovili kar 3x na dan. Kdo so nastopajoči, pa ostaja še skrivnost.
Eastern-European Funfair: Vzhodnoevropski zabaviščni sejem bo letos v stilu hipijev, dolgih las, oprijetih kavbojk, ljubezni in mira.
Irish Pub Stage in Tribute Stage
Disco Park: V gozdu nas bodo pričakale disco luči, žarnice in stroboskopi, ki bodo razsvetljevali naravo.
Freak Park: Park s prav posebno osvetljavo bo zavit v tančico skrivnosti s pomočjo umetno ustvarjene megle.
Family Camping: Tu bodo družine z otroki našle vse potrebno, od igrišč do delavnic za najmlajše.

Letos se bodo organizatorji še posebej posvetili higieni, zato bodo obiskovalce pričakala nova bio stranišča, ki bodo osvetljena in redno čiščena. Na voljo bo tudi več tušev, preoblačilnic, čakalnica, prostor za obnovitev make-upa.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Sziget festival - thumbnail

Sziget festival