v rubriki dogodki:
.. / / / 26.04.2003

Takkyu Ishino v AG

Ob odprtju evropske turneje benda Denki Groove v Ambasadi Gavioli je Takkyu Ishino takrat kot predstavnik skupine v enem izmed intervjujev dejal, da so se za Ambasado odločili zato, ker tukajšnja klubska množica proizvaja neverjetno dobro energijo. Umetnik elektronske glasbe iz daljnega vzhoda tako Ambasado Gavioli obiskuje že skoraj tako pogosto kot njegov stanovski kolega iz Nemčije, Sven Väth.

S tremi zaporednimi nastopi na Berlinskem Love Paradeu (party pred Siegessle), je Japonski didžej in producent Takkyu Ishino dosegel status globalnega zvezdništva že pred nekaj časa. Kot polovica znamenitega tehno-pop dua Denki Groove z enakovrednimi deli melodije in ritma, humorja in resnosti, informacije in dezinformacije ustvarja elektronsko glasbo za resno zabavo. Kot mednarodno uspešni "DJ Takkyu Ishino" pa že od leta 1993 začrtuje svojo pot skozi kibernetično prasketajoči minimal-techno. Nič čudnega torej, da njegov zadnji album Karaoke Jack združuje vse našteto.

Od svojih začetkov z Pierreom Takijem v skupini Jinsei, prek njunih elektro odisejad v duu Denki Groove, pa do remiksiranja komadov v živo na albumu ilbon2000, Ishinova solo kariera odzarja njegov didžejski slog. Destilacija futurističnih in retro zvokov v minimalistični a vendar prodorno poskočen napitek.
Ishinova produktivnost že skoraj meji na japonsko pregovorno obsedenost z delom, saj se Takkyu poleg didžejanja in produkcije posveča še vodenju lastne založbe Loopa, urejanju serije DJF ter organizaciji in promociji prireditev kot so velikanski partyji Wire. Če k temu prištejemo še zelo plodno sodelovanje z gigantom Sony Japan, vodenje TV oddaj na Japonskem in oblikovanje soundtrackov za igro Ghost in the Shell in risanko Memories, pa se njegova zagnanost že približuje nadnaravnemu.

Album Karaoke Jack iz leta 2001 zaključuje evolucijski krog v skupno celoto. Brez časovnih omejitev in pravzaprav tudi brez posebej zastavljenega cilja dokončati album, je Karaoke Jack nastajal kar precej časa in brez priganjanja dozorel v sočen sadež Takkyujevega osebnega "sequential elektro tekno diska."

V Mezzaninu pa medtem ena izmed najvidneših predstavnic italijanskega housea, rezidentka templja italijanske disco glasbe Cocoricň in nepogrešljivi del prireditev Juice of Juice (Bologna) - Federica Baby Doll, ki se je od svojih začetkov na starih jermensko gnanih gramofonih Akay, s strastjo, vztrajnostjo in ljubeznijo do glasbe bliskovito povzpela v sam vrh priljubljenosti in povpraševanja na klubski sceni naše zahodne sosede.

Dance lounge

Takkyu Ishino (Denki Groove, Sony Japan)
Willy 049 (Alter Ego)
Sputnik (Ambasada Gavioli)

Mezzanine

Federica Baby Doll (The sound of Riccone)
Eddy The Fish

Ambasada Gavioli, Izola, 03. maj 2003, 2400 - ....

Takkyu Ishino - thumbnail

Takkyu Ishino