v rubriki dogodki:
.. / / / 28.01.2005

Impaled Nazarene, Yyrkoon in Phazm na Mostovni

Nori finski nihilisti se po mnogih letih vračajo v Slovenijo, da s svojim nuclear oz. black metalom oz caber punkom (oz. kakorkoli njihovo glasbo poimenujemo) razmesarijo vaše slušne organe. Nastopili bodo v ponedeljek, 31.1., na novogoriški Mostovni.

Za ogrevanje bosta poskrbeli francoski predskupini, ki naj tej turneji predstavljata njuni zadnji stvaritvi.

Impaled Nazarene so začeli svoj blasfemični pohod leta 1990 in od takrat so ostali zvesti svoji nihilistični usmeritvi. Njihovo glasbo lahko opišemo kot mešanico black metala, crusta in cyber punka, v njihovih zelo kontroverznih besedilih pa opevajo predvsem o izprijenem seksu, vojni in satanizmu.
Kljub temu, da se je njihova postava že večkrat spremenila, to ni vplivalo na delovanje skupine, še manj pa na sam koncept benda za katerega skrbi "nori" pevec Mika Luttinen. V Impaled Nazarene so namreč igrali glasbeniki, ki so bolj poznani po delovanju v odmevnejših bendih kot so Children Of Bodom, Finntroll, Sentenced...
Zadnjo ploščo je skupina izdala leta 2003, vendar fantje nikakor ne mirujejo. Ker so njihovi nastopi nepozabni, se skupina pripravlja na izid svojega prvega live albuma.
V Sloveniji so nas že dvakrat obiskali, tokrat pa jih na evropski turneji spremljata francoska "Osmose-benda"

Yyrkoon so skupina, katere glasbo lahko opišemo kot mešanico surovega death in močnega thrash metala, povezano z melodičnimi deli in solažami.

Phazm pa so mladeniči, ki v svoj zgroovan black metal vključujejo rock'n'roll elemente. Mešanica DARKTHRONE, SATYRICON, BATHORY in MOTORHEAD

 - thumbnail