v rubriki dogodki:
.. / / / 10.01.2001

TaoTech v SubSubu: DJ Diesel

DJ DIESEL je polovica DJ dua Rocky&Diesel, ustanovni član projektov Ballistic Brothers in X-Press 2 in eden najpopularnejših londonskih DJ-ev z najdaljšim stažem. V Ljubljani ga bomo videli v petek, 12.01 v še vedno "novoodprtem" SubSubu.

Z glasbo se je pričel ukvarjati pred dvanajstimi leti, ko je bolj ali manj redno vrtel na na odmevnih klubskih dogodkih kot so bili Queens, New Miaw in Future, ter v zdaj že legendarnih klubih, kot so Soundshaft, The Brain, Soho Theatre Club in The Milk Bar. Kot stalni (resident) DJ pa je vrtel tudi na partijih založbe Junior Boys Own, za katero je pod imenom X-Press 2 tudi snemal.

Kasneje je vrtel tudi širom Velike Britanije, in sicer v najbolj znanih klubih tipa Cream, Ministry of Sound, Back II Basics, Sub Club, Lakota in The Escape.

Kot večina DJ-ev je Diesel svojo kariero dopolnil tudi z lastno glasbeno produkcijo. Kot del Ballistic Brothers je posnel dva albuma, in sicer London Hooligan Soul in Rude System, ter še enega kot Soundboy Entertainment. Singlov se je kajpak nabral cel niz; med njimi je eden nastal v sodelovanju z Masters At Work, eden pa z Two Lone Swordsmen. Kot priznan DJ se je Diesel ukvarjal tudi z remiksi; med njegovimi strankami pa so tudi velika imena pop glasbe: Depeche Mode, INXS, Brand New Heavies, The Lightning Seeds in Olive, ter "kolegi" iz klubske scene Armand Van Helden in David Holmes.

V okviru rednih klubskih dogodkov TaoTech se bo DJ DIESEL (ob DJ ALEKSIJ-u) prvič predstavil v Sloveniji v petek, 12.01. v novoodprtem klubu SubSub. Od 23.00 do 7.00.

Za TaoTech

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

DJ Diesel - thumbnail

DJ Diesel