v rubriki dogodki:
.. / / / 12.04.2001

Teater Gromki: Bast party

V ponedeljek, 16. aprila ste vabljeni na promocijo novega videa in singla skupine Bast v Teatru Gromki (ali Gromka). Koncert se bo začel ob 21 uri, vstop pa bo prost. Za popestritev programa bosta poskrbela DJ Aldo in VJ FFWheela (Stanka Brljević).

Our People/ID:00000000 je nov produkt, sad sodelovanja Davida Grassija in skupine Bast.

V glasbeni industriji je video v glavnem zreduciran na propagandni vizualni kolaž, katerega osnovni cilj je predstavitev skupine televizijskemu občinstvu. Estetika, ki jo uporabljajo video ustvarjalci je podobna TV reklamam, saj se v glavnem s tem tudi ukvarjajo. Torej je vseeno ali reklamiraš detergent ali glasbeno skupino.

Novi video skupine Bast je narejen iz devetintridesetih fotografskih portretov, ki položeni en čez drugega ustvarjajo portret osebe 00000000.

V tem primeru je video realiziran pred glasbo in je pravzaprav sprovociral nastanek glasbe. Proces pri ustvarjanju glasbe je bil podoben konceptu pri realizaciji videa. Vsak glasbenik je odigral svojo linijo, ne da bi poslušal ostale glasbenike in tako je nastala njegova interpretacija videa. Iz tako posnetega materiala je nastala skladba Our People. Tudi v tem primeru Bast ostaja zvest urbani poganski glasbi, kjer se prepletajo stili in atmosfere z vseh koncev sveta.

Tekst je izbor misli največje pop zvezde papeža Woytile, ki ga je Davide poiskal na medmrežnih straneh Vatikana. "Screamerja" Nikota so si sposodili z novega albuma Dicky B. Hardy.

Skupina Bast trenutno pripravlja material za nov album. Davide Grassi pa končuje svojo foto-video trilogijo, ki jo je začel z videom The more you know, the less you kill. Za konec si je izbral Ron´s story, sedemminutno avtobiografsko "noir" zgodbo Rona Atheya z prvenca skupine Bast.

ID: 00000000 (Video)
Avtor in producent: Davide Grassi
Računalniški efekti: Stanka Brljević
Fotograf: Diego A. Gomez
Produkcija: Video Produkcija Kregar

Our People (BAST)
Tomaž Grom: kontrabas
Slaven Kalebič: kitara
Boštjan Gombač: MC Wattican, vokal, klarinet in piščali
Marjan Stanič: bobni in tolkala
Drago Ivanuša: klaviature in vokal
Aldo Ivančić: mix in produkcija
Niko Novak: krik
Davide Grassi in John Paul II: tekst

Za Dallas record

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Our People/ID:00000000 - thumbnail

Our People/ID:00000000