v rubriki dogodki:
.. / / / 17.12.2002

Terra Folk v petek v TriGlavu

V petek 20. decembra bo klub TriGlav gostil zasedbo, ki je v letošnjem letu naredila velik korak naprej v smislu domače in mednarodne prepoznavnosti - oder bodo zavzeli odlični etno glasbeniki Terra Folk. Ob tej priložnosti bodo predstavljali svojo novo živo ploščo z naslovom Pulover ljubezni. Na njej so zbrane pesmi z vseh vetrov, ki so prežete z enkratno interpretacijo članov.

Skupina je sestavljena iz uveljavljenih glasbenikov, ki izhajajo iz različnih glasbenih stilov. Nekateri iz klasičnega sveta, drugi iz jazzovskih voda ali iz progresivnega rocka. Člane zasedbe Terra folk povezuje velika ljubezen do tradicionalne-folk-etno glasbe iz različnih predelov sveta. Poleg tega si delijo željo po spontanosti nastopa in improvizaciji z elementi, ki bi jih lahko uvrstili že v "glasbeni teater". Repertoar obsega obdelave slovenskih, irskih, židovskih, ruskih, ciganskih, istrskih, balkanskih... viž, kot tudi predelave znanih pop skladb, katerih se lotijo na samosvoj "terra folk" način. V tem stilu pa ustvarjajo tudi svoje avtorske skladbe.

Več o skupini najdete na njihovi spletni strani terra-folk.org.

V petek ste tako vabljeni na na koncert ene izmed najboljših domačih skupin, ki je o svoji kvaliteti letos uspela prepričati tako domačo kot tujo javnost in kritike. Karte so že v predprodaji po ceni 2500 SIT. Prodajajo jih v Bof - u, Big Bang Čopova, Big Bang Rudnik, Big Bang BTC in Big Bang Nama. V ceno je všteta konzumacija.

Terra Folk - Pulover ljubezni - thumbnail

Terra Folk - Pulover ljubezni