v rubriki dogodki:
.. / / / 28.02.2004

The Babies in Erotic Biljan & his Heretics na Vrhniki

The Babies, ki bodo v družbi Erotic Biljan & his Heretics v soboto, 6.3. nastopili v vrhniškem Zakonu, so največji mladi upi hrvaškega rokenrola, ki so že pred izidom prvega albuma naleteli na hvalospeve kritikov in publike.

Zagrebško-vinkovška rokenrol atrakcija je nastala leta 1997 in po nekaj opaženih demo posnetkih in veliko odigranih nastopih doma in po tujini osvojili občinstvo s svojim energičnim nastopom na Crnom mačku (prireditev, na kateri podeljujejo hrvaške prestižne glasbene nagrade) v Bjelovaru leta 2002 in Osijeku leta 2003. Na slednjem so tudi zmagali v kategoriji videospotov, ki trenutno na hrvaški državni in lokalnih TV postajah zavzema visoke uvrstitve. Koncertirali so s skupinami, kot so Nashville Pussy, Zeke, New Bomb Turks, Cynics, Partibrejkers, Wanda Chrome ...

Lani so v studiu Kozmo v Zagrebu posneli gradivo za prvi, istoimenski album, ki je izšel konec lanskega leta pri založbi Dancing Bear. Na albumu je 12 avtorskih skladb in dve priredbi. The Babies veljajo za najperspektivnejši in najbolj ostro hrvaško rokenrol skupino, katere energijo, ostrino in brezkompromisnost kritiki vzporejajo z zgodnjimi Majkami ali Spoonsi. Njihov zvok je rezultat iskrene zaljubljenosti v krik, močnega kitarskega rifa in triminutne eksplozije ljubezni in sovraštva, vse o čemer pojejo Hives, White Stripes, The Strokes, Turbonegro in ostale skupine, odgovorne za sedajšnji rokenrol revival.

Po izdaji albuma se nahajajo na promocijski turneji po Hrvaški, Sloveniji in BiH, kasneje pa sledijo še Avstrija, Nemčija, Nizozemska, Belgija itd.

 - thumbnail