v rubriki dogodki:
.. / / / 23.10.2013 15:41

The Ocean, Shining in drugi v Gala Hali

11. novembra se v ljubljanski Gala Hali obeta prava poslastica alternativnih zvočnih izraznosti podtalja ekstremne metal scene. V Slovenijo se vračajo nemški postmetalski prvaki The Ocean, v družbi norveških avantagarde jazzistov Shining, poljskih postrockerjev Tides From Nebula in francoskih tehničarjev Hacride.

The Ocean s svetovno turnejo promovirajo aktualni album Pelagial. Od glasbenih filozofov, ki smo si jih pred kratkim lahko ogledali v družbi Cult of Luna, si lahko obetamo transcedentalno plovbo v prostoru in času, med vodami kritičnih vpogledov v stanje družbenega duha in introspektivnih iskanj lastne biti.

Shining je vsekakor skupina, vredna ogleda. Nekakšen »to moraš videti, da bi verjel« ali »verjeli ali ne« bend. Fantje so se namreč najprej utrdili na jazzovski sceni, sčasoma pa vse bolj implementirali eksperimentalne pasaže, drone dele in noiserske izbruhe. Njihovo avdio-vizualno izraznost bi lahko opredelili kot kontrolirani kaos, ki dodobra preizkusi psihofizične sposobnosti gledalca/poslušalca. Testni album pred koncertom: Blackjazz.

Tides From Nebula prav tako predstavljajo svoj pravkar izdani album Eternal Movement, s katerim se lahko obetamo nov plimski val instrumentalnih pasaž, ki nas bodo nežno ponesle med meglice brezčasnega vesolja.

Za uravnoteženo dozo glasbene teže pa bodo poskrbeli tehnični Hacride, ki se na turneji prav tako predstavljajo z novim albumom Back To Where You've Never Been.

Cena vstopnice

18 EUR v predprodaji
22 EUR na dan koncerta

Jernej Vrečar - avatar

Jernej Vrečar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

The Ocean, Shining, Tides From Nebula in Hacride - thumbnail

The Ocean, Shining, Tides From Nebula in Hacride